01 Αυγούστου 2016

Το κυβερνητικό μπάχαλο αποκάλυψε ερώτηση Άδωνι για την εκπόρνευση παιδιών στο Ελληνικό

Δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το τι ακριβώς γίνεται στον καταυλισμό-γκέτο του Ελληνικού
Δύο αλληλοαναιρούμενες απαντήσεις έλαβε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης σε ερώτηση που απηύθυνε προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα και στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, σχετικά με τις καταγγελίες του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη για εκπόρνευση ανηλίκων μεταναστών στον καταυλισμό - γκέτο του Ελληνικού.
Δύο αλληλοαναιρούμενες και αντικρουόμενες απαντήσεις εκδόθηκαν με μία μέρα διαφορά, μ' αυτήν του Ν. Τόσκα να προηγείται, αποδεικνύοντας το κυβερνητικό "αλλαλούμ" στο συγκεκριμένο θέμα. Δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το τι ακριβώς γίνεται στον καταυλισμό-γκέτο του Ελληνικού.

Παράλληλα δείχνουν και τη σπουδή του αρμόδιου υπουργείου (Μεταναστευτικής Πολιτικής) να συγκαλύψει και να υποβαθμίσει τα καταγγελόμενα.

Συγκεκριμένα ο μεν κ. Μουζάλας κι ενώ η έρευνα για τις καταγγελίες του Δημάρχου Αλίμου, βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, είπε ότι "δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του Δημάρχου Αλίμου", ο δε κ. Τόσκας τις επιβεβαίωσε λέγοντας πως, υπήρξαν "μόνο δύο περιστατικά". (δείτε εδώ την απάντηση Τόσκα)

Απάντηση Μουζάλα

Συγκεκριμένα ο κ. Τόσκας απάντησε, διαψεύδοντας τον κ. Μουζάλα ότι στα δύο περιστατικά για τα οποία υπήρξαν καταγγελίες, για το μεν ένα έχει σχηματιστεί δικογραφία ενώ για το δεύτερο, η υπόθεση βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο, το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί θα παραπεμφθεί αρμοδίως. 

Απάντηση Τόσκα


Κάποιος βέβαια θα αναρωτηθεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμίσουμε κάποια δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα, που ακολούθησαν τις δημόσιες καταγγελίες του δημάρχου Αλίμου, αμέσως μετά και ενώ ακόμα δεν είχε ξεκινήσει η ανακριτική διαδικασία, που έλεγαν ότι η αρμόδια Εισαγγελέας κατόπιν έρευνας δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου, ενδεικτικό της βιασύνης να μη λάβει αρνητικές διαστάσεις το θέμα.

Ο δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης

"Η δικαστική έρευνα ξεκινάει τώρα και πιστεύω ότι εκτός από εμένα θα κληθούν να καταθέσουν κι άλλοι που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τη δικαιοσύνη να προσδιορίσει τι ακριβώς έχει συμβεί και ενδεχομένως και από ποιους έχει συμβεί" έχει δηλώσει στο vimaonline.gr o δήμαρχος Αλίμου έξω από ΓΑΔΑ.

Ο κ. Κονδύλης είχε σημειώσει τότε τη δυσκολία να προσωποποιηθούν οι ευθύνες, αφού όπως είπε υπάρχει πληθώρα μη καταγεγραμμένων ανθρώπων εκεί, παρ' όλα αυτά τόνισε ότι τα αρμόδια υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών και Υγείας πρέπει να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία, τη δημόσια ασφάλεια και για τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου αλλά και για τους ανθρώπους των όμορων δήμων.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει στην απάντησή του ότι την τήρηση της ασφάλειας στον καταυλισμό έχει αναλάβει "ικανός αριθμός αστυνομικών δυνάμεων σε 24ωρη βάση". Όμως οι διαρκείς συμπλοκές μεταξύ μεταναστών, οι ξυλοδαρμοί όσων δεν "υπακούουν" στις συμμορίες, η δολοφονία ενός Αφγανού πριν από λίγο καιρό, και η "γκετοποίηση του καταυλισμού κάθε άλλο παρά ικανή αστυνόμευση δείχνει.

Πολλά είναι επίσης και τα παράπονα για τον τοπικό Ταξίαρχο της αστυνομίας που δείχνει αδυναμία να επιβάλλει την τάξη στο πρ. Αεροδρόμιο αλλά και ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης γίνεται δέκτης παραπόνων, καθώς όλη η περιοχή έχει γίνει έρμαιο αντιεξουσιαστών και μεταναστών που οι μεν πραγματοποιούν κατάληψη στο Δημαρχείο και χτυπάνε τον δήμαρχο και οι δε, έχουν γκετοποιήσει μια ολόκληρη περιοχή.

Επανειλημμένα τα ρεπορτάζ του vimaonline.gr
Το vimaonline.gr είχε επισημάνει επανειλημμένως, με ρεπορτάζ, όλα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό από οργανωμένες ομάδες σε βάρος της πλειοψηφίας των μεταναστών και προσφύγων, δεχόμενο μέσω δημοσιευμάτων επίθεση από ομάδες "αλληλέγγυων" που δραστηριοποιούνται στο Ελληνικό.

Δυστυχώς, όλα μας τα ρεπορτάζ, επαληθεύθηκαν αφού παρά το γεγονός, όπως αναφέρει ο κ. Τόσκας στην απάντησή του, ότι ικανός αριθμός αστυνομικών διασφαλίζει την παραμονή των ανθρώπων αυτών στον καταυλισμό, παρ' όλα αυτά οι συγκρούσεις για θέματα ελέγχου διακίνησης ναρκωτικών, αλκοόλ κ. α. είναι καθημερινές, ενώ ο πρόσφατος θάνατος μετανάστη που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής είναι αδιάψευστη απόδειξη για την ορθότητα των όσων επισημαίναμε εδώ και καιρό.

Τέλος τα κρούσματα Ηπατίτιδας Α που διαγνώσθηκαν σε πάνω από είκοσι άτομα στον καταυλισμό του Ελληνικού, επιβεβαιώνει το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, που είχαμε φέρει στη δημοσιότητα την άνοιξη, για την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υγιεινή στους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών.