22 Αυγούστου 2016

Τραγουδιστής συνελήφθη για προσβολή του Ισλάμ

Στο βίντεοκλιπ του αμφιλεγόμενου τραγουδιού ο ράπερ μαζί με άλλους τρεις χορευτές φαίνεται να χορεύουν μπροστά από ναούς βουδιστών, μέσα σε μια χριστιανική εκκλησία και έξω από ένα τζαμί

Σάλος φαίνεται πως έχει προκληθεί στη Μαλαισία, καθώς ένας από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές της χώρας, ο ράπερ Namewee συνελήφθη την Κυριακή με την κατηγορία της προσβολής του Ισλάμ.

Το τραγούδι που οδήγησε στη σύλληψή του έχει τίτλο «Oh My God», ενώ στους στίχους συμπεριλαμβάνονται οι λέξεις «Allah» και «Hallelujah». Στο βίντεοκλιπ του αμφιλεγόμενου τραγουδιού ο ράπερ μαζί με άλλους τρεις χορευτές φαίνεται να χορεύουν μπροστά από ναούς βουδιστών, μέσα σε μια χριστιανική εκκλησία και έξω από ένα τζαμί. Σε μια νέα έκδοση του κλιπ ωστόσο, η οποία κυκλοφόρησε στις 20 Αυγούστου έχουν αφαιρεθεί τα πλάνα από το τζαμί.

Ο 33χρονος τραγουδιστής θα παραμείνει υπό κράτηση για τέσσερις μέρες, προκειμένου να ανακριθεί για «τη βεβήλωση ενός χώρου λατρείας με την πρόθεση της προσβολής της θρησκείας». Το συγκεκριμένo έγκλημα τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο χρόνια.

Από την πλευρά του τραγουδιστή, ωστόσο, ισχυρίζονται πως ο σκοπός του τραγουδιού δεν ήταν να προσβάλλει καμιά θρησκεία, αλλά αντίθετα να προωθήσει την θρησκευτική αρμονία.

Ο Namewee σε δημοσίευσή του στο Facebook υποστήριξε πως: «Δεν έχω κάνει κάτι λάθος, γιατί θα έπρεπε να τρέξω και να κρυφτώ; Η Μαλαισία είναι το σπίτι μου, η πατρίδα μου».