24 Αυγούστου 2016

Η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία-Αεροπορική κάλυψη παρέχουν οι ΗΠΑ-Η Συρία διαμαρτύρεται: «Παραβίασε εθνική κυριαρχία»

Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία, σε μια τεράστια επιχείρηση εκκαθάρισης από δυνάμεις του ISIS. O Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η υπομονή μας τελείωσε. Θα εξαλείψουμε κάθε απειλή στα βόρεια σύνορά μας».
Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικα μέσα η Τουρκία πέρασε τα σύνορα με την Συρία με άρματα μάχης, 1.500 στρατιώτες και με την υποστήριξη μαχητικών F-16 σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν την πόλη Τζαραμπλούς στη βόρεια Συρία που έχουν καταλάβει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.


ΗΠΑ: Θα δώσουμε αεροπορική κάλυψη

Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν αεροπορική κάλυψη στην επιχείρηση που διεξάγει η Τουρκία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Τζαραμπλούς της βόρειας Συρίας, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον «συγχρονίζεται» με τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ στα σχέδια.




Η Συρία διαμαρτύρεται για την εισβολή της Τουρκίας: «Παραβίασε εθνική κυριαρχία»

Την είσοδο τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στο συριακό έδαφος με στόχο πόλη την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας.

Η Δαμασκός κάνει λόγο για παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας, συμπληρώνοντας ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις εντός του εδάφους της Συρίας πρέπει να διεξάγονται σε συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση.