05 Αυγούστου 2016

Ποια ουσία εντόπισαν οι τοξικολογικές εξετάσεις στο αίμα του Μαυρίκου

Μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικών χαπιών είχε καταναλώσει ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, λίγη ώρα πριν μπει στο αυτοκίνητό του και χάσει την ζωή του, όπως έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, το θύμα βίωνε κατάθλιψη το τελευταίο διάστημα, λόγω της σύλληψής του και των δικαστικών περιπετειών που είχε.

Στο αίμα του εκδότη που απανθρακώθηκε μέσα στο τζιπ του το μεσημέρι της 9ης Ιουλίου ανιχνεύθηκαν βενζοδιαζεπίνες ( ηρεμιστικά χάπια), ποσότητα που αντιστοιχεί σε 7-8, τα οποία είχαν καταναλωθεί την ίδια ημέρα αλλά και το προηγούμενο βράδυ.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν υπέστη κάποιο παθολογικό επεισόδιο λόγω του οποίου το τζιπ άρχισε να προσκρούει για περίπου 300 μέτρα στο δεξιό προστατευτικό τοιχίο της Αττικής Οδού.

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, καθώς επιβεβαιώνεται ότι βρισκόταν σε καλή κατάσταση την ώρα που οδηγούσε. Δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, παρά μόνο ευρέως διαδεδομένα χάπια ηρεμιστικά., διότι αντιμετώπιζε μια μικρή κατάθλιψη».