03 Αυγούστου 2016

Βίντεο: Bullying από Ισραηλινό συνοριοφύλακα σε 8χρονη Παλαιστίνια

Μια μικρή Παλαιστίνια έπαιζε με τα αδέλφια της στην Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη - Ισραηλινοί συνοριοφύλακες φωνάζουν στο κοριτσάκι να φύγει και κατάσχουν το ποδήλατό της

Την σκληρότητα και το bullying δύο Ισραηλινών συνοριοφυλάκων εις βάρος μιας οκτάχρονης Παλαιστίνιας κατέγραψε κρυφά εθελοντής ισραηλινής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η μικρή έπαιζε με το ποδήλατό της και με τα αδέλφια της στον δρόμο Al-Ibrahimi, που οδηγεί στον Τάφο των Πατριαρχών και στο ομώνυμο τέμενος, δύο ιεροί τόποι για τους Εβραίους και τους μουσουλμάνους.

Ξαφνικά, ένας συνοριοφύλακας κατευθύνεται προς το ανυποψίαστο κορίτσι, κλωτσά με το πόδι του το ποδήλατό της και της φωνάζει να φύγει ενώ ένας συνάδελφός του πλησιάζει με το όπλο του στο σημείο. Η οκτάχρονη απομακρύνεται κλαίγοντας και οι δύο Ισραηλινοί πετούν το ποδήλατο σε θάμνους και απομακρύνονται.

Το περιστατικό συνέβη στις 25 Ιουλίου και καταγράφηκε κρυφά από εθελοντή της ισραηλινής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα «B’tselem».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Times of Israel, ο συνοριοφύλακας που επιτέθηκε στην οκτάχρονη απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του την Τρίτη, όταν το επίμαχο βίντεο δόθηκε στην δημοσιότητα και ο Yaakov Shabtai, επικεφαλής της αστυνομίας των συνόρων, δήλωσε ότι αμέσως μετά την αρχική έρευνα για το περιστατικό ο συνοριοφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο δρόμος Al-Ibrahimi χωρίστηκε με έναν υπό αμφισβήτηση φράχτη το 2012 «κόβοντας» τον κεντρικό δρόμο από ένα μονοπάτι για τους πεζούς. Το κύριο πλακόστρωτο τμήμα προορίζεται κυρίως για χρήση των Ισραηλινών εποίκων. Το 1997, η πόλη χωρίστηκε σε δύο τομείς, τον Η1, ο οποίος εμπίπτει σε παλαιστινιακό έλεγχο, ενώ ο Η2, που βρίσκεται στο κέντρο της Χεβρώνας, εξακολουθεί να ελέγχεται από το Ισραήλ.

Ο τομέας της Χεβρώνας είναι μια πυριτιδαποθήκη στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου 500 ισραηλινοί έποικοι ζουν ανάμεσα σε χιλιάδες Παλαιστινίους πίσω από παρατηρητήρια και συρματοπλέγματα.