04 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΘ 2016: Θεαματική «πόρτα» Μπουτάρη στον Πρωθυπουργό

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δείχνει αποφασισμένος να διαμαρτυρηθεί κατά της κυβέρνησης και δηλώνει έτοιμος ακόμα και να μην παραστεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» ο Θεσσαλονικιός Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κάθε μέρα που περνά σκέφτομαι όλο και πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να μην παραστώ στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ και ας με πούνε και γραφικό»

Επιπλέον, δήλωσε ότι το γραφείο του μίλησε με το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα έτσι ώστε να ενημερωθεί για το αν ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να επισκεφθεί το δημαρχείο κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμαρχος της συμπρωτεύουσας ανέφερε: «Είμαι αποφασισμένος, εάν έλθει στο γραφείο μου, να του πω ‘Αλέξη, το σκέφτομαι να μην έλθω στα εγκαίνια της Έκθεσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας’».

Να σημειωθεί, πως ο Γ. Μπουτάρης επισήμανε ότι διαφωνεί με τη διαδικασία των πολιτικών εγκαινίων της ΔΕΘ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «κάθε χρόνο τις ημέρες αυτές η πόλη διαλύεται λόγω των διαδηλώσεων. Εάν θέλουν να κάνουν ανακοινώσεις για την οικονομική πολιτική της χώρας να διαλέξουν το βήμα της Βουλής. Η ΔΕΘ είναι ένα καθαρά οικονομικό γεγονός και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται».