13 Σεπτεμβρίου 2016

Παραολυμπιονίκες και πο@τσες μπλε! Ο 4ος έτρεξε πιο γρήγορα από τον χρυσό Ολυμπιονίκη στα 1.500 μέτρα

Απίστευτο τι μαϊμουδες εμφανίζονται σαν ανάπηροι...

Στις 12 Σεπτεμβρίου, στο στάδιο Μαρακανά ο Παραολυμπιονίκης Fouad Baka από την Αλγερία τερμάτισε τον αγώνα των 1.500 μέτρων στην τέταρτη θέση, με 3 λεπτά και 49,59 δευτερόλεπτα.

Ένα μήνα πριν, ο Matthew Centrowitz Jr. από τις ΗΠΑ, κατέλαβε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τελικό χρόνο 3 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως αν ο Fouad Baka έτρεχε στους Ολυμπιακούς και όχι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, θα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλιο!

Δυστυχώς για εκείνον, δεν κατέκτησε το χρυσό μετάλιο ούτε στην παραολυμπιάδα, αφού 3(!) ακόμα αθλητές τερμάτισαν πάνω από αυτόν και κατά συνέπεια, γρηγορότερα από τον χρυσό Ολυμπιονίκη.

Ο Baka τερμάτισε στην τέταρτη θέση του τελικού των 1.500 μέτρων -Τ12/1 (συμμετείχαν αθλητές με μειωμένη όραση). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Henry Kirwa, το αργυρό μετάλλιο ο Tamiru Demisse από την Αιθιοπία και το χρυσό μετάλλιο ο Abdellatif Baka, αδελφός του Fouad.

Να σημειωθεί βέβαια, πως στην Ολυμπιάδα έγινε ένας αγώνας τακτικής και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν θα συγκριθούν οι επιδόσεις σε γενικές γραμμές, ωστόσο το επίτευγμα παραμένει εντυπωσιακό και η κούρσα μυθική!