14 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΙ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΡΙΖΑίες ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΝ; ΗΠΑ: Θανατώνονται 45.000 άγρια άλογα γιατί... κοστίζουν πολύ

Η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε την ευθανασία των ζώων, προκειμένου να δημιουργηθούν μεγάλες φάρμες για βόδια

Την απόφαση να θανατωθούν πάνω από 45.000 άγρια άλογα που διαβιώνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έλαβε η κυβέρνηση, προκειμένου να κατασκευαστούν μεγάλες φάρμες με βόδια, τα οποία θα αποφέρουν σημαντικά κέρδη στην οικονομία της χώρας.

Οι λεπτομέρειες για το σχέδιο θανάτωσης των άγριων αλόγων, τα οποία αποτελούν σύμβολο του φυσικού περιβάλλοντος της αμερικανικής ηπείρου, δεν έγιναν γνωστές, ενώ ήδη έχουν ξεσηκωθεί δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Τα άλογα έχουν ήδη μετακινηθεί σε ειδικά μέρη, τα οποία δεν έχουν κοινοποιηθεί, αφήνοντας ελεύθερες τις περιοχές που προορίζονται για βοσκοτόπια. Η πρώτη φάση του σχεδίου περιλαμβάνει τη σπορά χορταριού, το οποίο χρησιμεύει ως τροφή για τα βόδια.

Σε μία κυνική περιγραφή του σκεπτικού της απόφασης που ελήφθη, εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «το κόστος συντήρησης αυτών των ζώων για τους φορολογούμενους είναι μεγάλο». Χαρακτηριστικό του μεγέθους της καταστροφής που θα προκαλέσει το συγκεκριμένο σχέδιο στον πληθυσμό των άγριων αλόγων, είναι ότι συνολικά στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περίπου 50.000 ζώα.

Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες, καθώς ήδη πάνω από 59.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την επιστολή διαμαρτυρίας για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, προκειμένου να σωθούν τα 45.000 και πλέον άγρια άλογα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόλις ένα από τα μέλη της BLM, καταψήφισε την ευθανασία των ζώων. Για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση, θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο, το οποίο θα εξετάσει το θέμα το αμέσως επόμενο διάστημα.