11 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΔΙΑ! Κατακραυγή από Alpha και Star για τις απαντήσεις Τσίπρα ενόψει "μαύρου" [vids]

Όσο συνεχίζεται να μιλάτε για "μαύρο στην ΕΡΤ" καλά σας κάνει και σας σκίζει... συνεχίστε συγκρίνετε τους εαυτούς σας με τα κομματόσκυλα της ΕΡΤ που τα διόρισε πάλι η κυβέρνηση της ΝΔ και να μιλάτε για μαύρο στην ΕΡΤ παρότι μετά από μερικές μέρες εξέπεμπε σαν ΔΤ και μετά από 3 μήνες διορίστηκαν πάλι όλα τα κομματόσκυλα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΕΡΙΤ... καλά το πάτε...

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων του Alpha Ευαγγελίας Τσικρίκα και του Star Ειρήνης Σαββοπούλου ήταν από τις λίγες που έκαναν αίσθηση στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Όχι μόνο για τη συναισθηματική φόρτιση των δυο συναδέλφων, δυο από τις πολλές που απειλούνται με απόλυση όταν τα κανάλια τους κλείσουν γιατί δεν πήραν άδεια και πέσει "μαύρο" αλλά και για τον τρόπο που τους απάντησε ο πρωθυπουργός.
«Σας κοιτώ στα μάτια για να σας πω ότι προσωπικά εσείς και η κυβέρνησή σας με απολύει από τη δουλειά μου» ξεκίνησε την ερώτησή της η Ευαγγελία Τσικρίκα, που με "σπασμένη" φωνή ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα "γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους".


Η απάντηση του πρωθυπουργού προκάλεσε αίσθηση. Και σχολιάστηκε εντόνως από το κεντρικό δελτίο του Alpha, με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο. Σε ζωντανή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, η Ευαγγελία Τσικρίκα τόνισε πως «μου έκανε εντύπωση η αμηχανία και ο εκνευρισμός του κ. Τσίπρα γιατί δεν είχε να δώσει καμία πειστική απάντηση σε κανένα από τα ερωτήματα που έδωσα εδώ και οι συνάδελφοί μου».

«Το καλό και το κακό μαύρο» ήταν ο τίτλος του super την ώρα που σχολίαζε η πολιτική συντάκτης Λώρα Ιωάννου, η οποία τόνισε πως τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας. «Για την κυβέρνηση υπάρχει το καλό και το κακό μαύρο. Το κακό μαύρο ήταν εκείνο που έπεσε στην ΕΡΤ. Το καλό μαύρο είναι αυτό που πέφτει σε έξι ιδιωτικά κανάλια μετά τον διαγωνισμό. Θα θυμίσω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διοργάνωναν συναυλίες, που ανέβαιναν στα κάγκελα, που είχαν αγκαλιάσει εκείνους τους εργαζόμενους. Και ρωτάω που είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον υποστηρίζουν ότι και για εκείνους στεναχωριούνται και για εμάς και για άλλους απολυμένους. Πού είναι; Πως μας αγκαλιάζουν όταν μας λένε πως θα μας αντιμετωπίσουν με κουπόνια».

Αναφερόμενη στη φράση του πρωθυπουργού πως «εσάς δεν σας είδα να κάνετε κινητοποιήσεις για τους 2000 απολυμένους των ΜΜΕ και της ΕΡΤ» είπε πως «είναι λίγο προπαγανδίστικο αυτό πως δεν κλάψαμε για τους 2.000 εργαζόμενους. Όλα τα ιδιωτικά κανάλια συμμετείχαμε σε αλλεπάλληλες απεργίες. Τέτοιες κουβέντες είναι βαριές. Δεν είναι μόνο ότι είναι αναληθές αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Εγώ θέλω τον πρωθυπουργό να επουλώνει πληγές και όχι να ρίχνει αλάτι. Χρησιμοποιείται ο κοινωνικός αυτοματισμός, να βάλει τους εργαζόμενους απέναντι σε άλλους εργαζόμενους».

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο του Alpha


Την ίδια στιγμή, στο κεντρικό δελτίο του Star οι απαντήσεις του πρωθυπουργού για το επερχόμενο "μαύρο" αντιμετωπίστηκαν επίσης με σκληρά λόγια, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορείται πως προεξόφλησε την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σύμφωνα και με νομικούς, επιχείρησε να επηρεάσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά» ανέφερε το ρεπορτάζ του σταθμού. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είπε: «(το ΣτΕ) έχει μιλήσει για δημόσιο συμφέρον, θα βγει και θα πει ότι άκυρος ο διαγωνισμός γιατί τα χρήματα που θα πάρει το δημόσιο είναι πολλά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις. Αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα».

Δείτε το video από το δελτίο του Star εδώ