07 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ! Εθνική Τράπεζα: Αναζητούν ξένο πρόεδρο

Σε μία κίνηση που σηματοδοτεί μία νέα... διαδρομή στη διαδικασία εξεύρεσης ανώτερων στελεχών από τις τράπεζες προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το liberal.gr, αύριο αναμένεται να δημοσιευτεί σε ξένα μέσα ενημέρωσης προκήρυξη για την κάλυψη της θέση του προέδρου της ιστορικής ελληνικής τράπεζας, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να επιλεγεί το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου.

Η επιλογή της διεξαγωγής διεθνούς διαγωνισμού αποτελεί μία συνηθισμένη πρακτική στον τραπεζικό κλάδο, όμως για πρώτη φορά αποφασίζεται να δημοσιευτεί σχετική αγγελία σε μεγάλα διεθνή μέσα, με στόχο την προσέλκυση στελεχών υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικότερα για την Εθνική, η απόφαση δείχνει ότι ξεκινά μία εντελώς νέα εποχή, αφού μέχρι σήμερα τη διοίκηση της τράπεζας επέλεγε το δημόσιο.

Όπως είναι γνωστό, το νέο νομικό πλαίσιο θέτει αυστηρά κριτήρια για τη στελέχωση των τραπεζικών διοικήσεων, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται η αποχώρηση της κ. Λούκας Κατσέλη, ενώ και οι Τρ. Πειραιώς και Attica Bank καλούνται μέσα στο προσεχές διάστημα να ολοκληρώσουν την ανασυγκρότηση των διοικητικών τους συμβουλίων.

Οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στις διοικητικές αλλαγές των τραπεζών έχουν αυξήσει τις πιέσεις από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) της ΕΚΤ, ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν από τη στιγμή που μέχρι την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από τους Θεσμούς θα πρέπει να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.

http://www.liberal.gr/arthro/75827/oikonomia/epicheiriseis/ethniki-anazitoun-proedro-se-ellada-kai-exoteriko.html