Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Αυτοψία του Τσίπρα στα καμένα της Θάσου-Διασκέδασε τους πικραμένους κατοίκους... έταξε αποζημιώσειςΛίγο πριν από τις 11 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Θάσο και αμέσως ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες αρχές για την κατάσταση στο νησί.

Ο Πρωθυπουργός αυτήν την ώρα επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές από την πύρινη λαίλαπα, συνοδευόμενος από τον ΥΠΕΣ, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιβαίνει σε σινούκ, επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές από την πύρινη λαίλαπα και έχει συναντήσεις με τη δημοτική Αρχή και φορείς του νησιού σε μια προσπάθεια ακόμα καλύτερου συντονισμού του έργου της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Δείτε το απόσπασμα από την ΕΡΤ.


Αυτοψία του Τσίπρα στα καμένα της Θάσου

Αυτοψία στις κατεστραμμένες περιοχές από την μεγάλη φωτιά που καίει εδώ και τρεις ημέρες στη Θάσο, πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός, συνομίλησε με τις τοπικές αρχές αλλά και τον δήμαρχο του νησιού και περιηγήθηκε με ελικόπτερο τύπου Σινούκ ,στις πληγείσες περιοχές.

Δείτε το βίντεο:


Τσίπρας: Άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων 

Την λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να ανακουφιστούν οι πληγέντες από την πυρκαγιά στη Θάσο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπειτα από σύσκεψη με τοπικούς φορείς.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες από την πυρκαγιά γεωργούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ. Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες σπιτιών τα οποία καταστράφηκαν από τη φωτιά ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το υπουργείο Υποδομών θα καλύψει τις ζημιές τους σε ποσοστό 80% και πως το υπόλοιπο 20% θα καλυφθεί με μακροχρόνιο δανεισμό.

Ο κ. Τσίπρας είχε φτάσει νωρίτερα στον Πρίνο της Θάσου με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πυρκαγιά.

Στο ελικοδρόμιο, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την υγεία των πέντε πυροσβεστών που τραυματίστηκαν και ο δήμαρχος του είπε πως οι τέσσερις έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και ένας μόνο εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τού προξένησε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και η γρήγορη εξάπλωσή της.

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός επιβιβάστηκε στο Σινούκ και πέταξε πάνω από δασικές εκτάσεις που έκαψε η πυρκαγιά. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Καρατζιάς.

Δείτε το βίντεο:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου