13 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΔ για παραίτηση Βουδούρη: Η κορυφή του παγόβουνου-Κικίλιας:: "Παίζουν παιχνιδάκια με Μουζάλα τους αντί να βάλουν τάξη στο προσφυγικό"

Με ευθείες βολές για τον κυβερνητικό συντονισμό απάντησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην είδηση της παραίτησης του Οδ. Βουδούρη από την θέση του γ.γ. Πρώτης Υποδοχής προσφύγων.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίσει ότι «η παραίτηση Βουδούρη είναι η κορυφή του παγόβουνου της κυβερνητικής ανεπάρκειας στην αντιμετώπιση ενός ακόμα, πολύ σοβαρού για τη χώρα ζητήματος».

ΝΔ: Η κορυφή του παγόβουνου

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε επίσης ότι «η παραίτηση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, και τα όσα οδήγησαν σε αυτήν, επιβεβαιώνουν την αδυναμία της κυβέρνησης να εργασθεί με στοιχειώδη συντονισμό και αποτελεσματικότητα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Κικίλιας για Βουδούρη-Μουζάλα: "Παίζουν παιχνιδάκια μεταξύ τους αντί να βάλουν τάξη στο προσφυγικό"

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης εξαπέλυσε ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του γ.γ. Πρώτης Υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη κατά του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει συνεργασία για το προσφυγικό.

Ο Βασίλης Κικίλιας ασκεί κριτική και στους δύο αξιωματούχους, κατηγορώντας τους για "παιχνιδάκια μεταξύ τους αντί να καταρτίσουν σχέδιο", κάνοντας λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης.

Η δήλωση του Βασίλη Κικίλια:

«Ο Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Οδυσσέας Βουδούρης κατήγγειλε, σε σημερινή συνέντευξή του, τον Υπουργό Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι, αν και έχουν παρέλθει πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, δεν έχει υπογράψει το Φ.Ε.Κ. του ορισμού των αρμοδιοτήτων του, αποφεύγοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, - μιλώντας στην τηλεόραση του “ΣΚΑΙ”-   να ζητήσει συνάντηση από τον κ. Μουζάλα και να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που ο Υπουργός δεν ανταποκριθεί στο αίτημά του.

Σε επίσης σημερινή συνέντευξή του, στο “Βήμα FM”, ο κ. Βουδούρης “καταγγέλλει” την Κυβέρνησή του ότι ξοδεύει υπερβολικά πολλά χρήματα για τους πρόσφυγες - μετανάστες, αναφέροντας το παράδειγμα της Νορβηγίας, στην οποία το μέσο ετήσιο κόστος ενός πρόσφυγα είναι 12.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα είναι 15.200 ευρώ!

Έτσι, σε μία τόσο εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όπου ο αριθμός εγκλωβισμένων προσφύγων - μεταναστών έχει  υπερβεί τους 60.000 και οι αφίξεις στα νησιά μας είναι καθημερινές και σταθερές, με προφανείς κινδύνους, η ανίκανη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρνείται - για δικούς της λόγους - να βάλει μία τάξη, με συνέπεια τη διαιώνιση της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί.

Αντί να προχωρήσουν, με σχέδιο, στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους (έλεγχος, διαχωρισμός προσφύγων - μεταναστών, προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης, μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες), τα κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να παίζουν παιχνιδάκια εντυπωσιασμού μεταξύ τους και, δημόσια πλέον, ομολογούν την ανικανότητά τους.

Αρκετά!».