05 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΚΑΪ: Ο Κουρουπλής τους κατηγόρησε ότι δεν έκλαιγαν για την ΕΡΤ και είναι γραφείο της ΝΔ κι αυτοί έριξαν “μαύρο” στο τέλος της εκπομπής τους


Ένταση επικράτησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Οι Αταίριαστοι» μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και των δημοσιογράφων Γιάννη Ντσούνου και Χρήστου Κούτρα με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες.

«Στον ΣΚΑΪ γκρινιάζετε και είστε εκτεθειμένοι, πολλές φορές σας μπερδεύω με το γραφείο της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο κύριος Κουρουμπλής σχολιάζοντας ότι παρά το γεγονός ότι ο ΣΚΑΪ πήρε άδεια, κατηγορεί την κυβέρνηση για την διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών

«Λέγατε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να σας κλείσει, τώρα κρίνεστε και εσείς. Και εσάς και εμάς μας κρίνει η κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτά που είχε δεσμευτεί. Ο τρόπος ήταν διαφανέστατος και αναγκάστηκε το σύστημα να πληρώσει», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

«Δεν θα ήταν καλύτερο να λειτουργούν δέκα κανάλια», συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών, «λειτουργούσαν για 27 χρόνια και ξέρετε πως ζούσαν και δεν πλήρωναν για τις συχνότητες που είχαν, η κυβέρνηση έκρινε τον τρόπο. Όσα και αν λέτε, εκτίθεστε, γιατί μέχρι χθες λέγατε ότι δεν θα πάρετε άδεια και τώρα λέτε πάλι τα ίδια για παρωδία διαδικασίας. Αυτά που λέτε είναι για αφελείς».

Στην ερώτηση αν θα πέσει «μαύρο» ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι θα γίνει ό,τι λέει ο νόμος. «Όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, και έφυγαν 2.500 άνθρωποι, δεν κλαίγατε για αυτό. Όπως δεν κλαίγατε και για το Alter και για την Ελευθεροτυπία».

Έριξαν “μαύρο” στον ΣΚΑΙ στο τέλος της εκπομπής!

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική τηλεόραση μετά τα αποτελέσματα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες!

Με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο έκλεισε σήμερα το μεσημέρι η εκπομπή “Αταίριαστοι”. Μπορεί ο ΣΚΑΙ να πήρε την μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, ωστόσο, οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας δεν ξεχνούν την αβεβαιότητα που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων των καναλιών που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια.

Το “μαύρο” που φέρεται πως θα ρίξει η κυβέρνηση σε περίπου τρεις μήνες, βρίσκεται στα χείλη όλων που δεν μπορούν να φανταστούν που θα καταλήξουν οι εργαζόμενοι των καναλιών, αν τελικά υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Οι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας αποφάσισαν να ρίξουν μόνοι τους …μαύρο στο κλείσιμο της εκπομπής τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και συμπαράστασης στους συναδέλφους τους.