04 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΟ ΔΙΕΨΕΥΣΕ! Ντε Μεζιέρ: Η Γερμανία μπορεί να ξεκινήσει τις επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα

Η Γερμανία μπορεί να αρχίσει να επαναπροωθεί πρόσφυγες στην Ελλάδα πρότεινε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Welt ο γερμανός υπουργός εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Όπως είπε η Ευρώπη έχει κάνει πολλά για να βελτιώσει τις συνθήκες ασύλου στην Ελλάδα και πλέον μπορεί να στέλνει πίσω πρόσφυγες, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η συνθήκη του Δουβλίνου.

«Κάναμε πολλά στην Ευρώπη για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να έχει συνέπειες και να οδηγήσει στο να μπορούν να σταλούν πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες σύμφωνα με τη συνθήκη του Δουβλίνου», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειωνεται ότι η Γερμανία εχει σταματήσει απο το 2011 τις επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα, εξ αιτίας των ελλείψεων στις υπηρεσίες ασύλου.

Παραλληλα κάλεσε την Ευρώπη να κρατήσει κοινή στάση, λέγοντας ότι αν επιταχύνει από μόνο του το Βερολίνο, υπάρχει ο κίνδυνος τα (γερμανικά) διοικητικά δικαστήρια να απαγορεύσουν εντός ολίγου χρόνου την επαναπροώθηση.

Ο κ Ντε Μεζιέρ κατηγόρησε τέλος την Ελλάδα για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων τα περασμένα χρόνια. Οπως ειπε «στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπρεπε να γίνεται η καταγραφή και να τελειώνει το προσφυγικό κύμα. Αν γινόταν αυτό η Ουγγαρία δεν θα είχε υψώσει φράχτη».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/323843/de-mezier-i-germania-borei-na-xekinisei-tis-epanaproothiseis-pros-tin-ellada/