23 Σεπτεμβρίου 2016

«Πυρά» από Αδωνι και συνδικαλιστές αστυνομικούς κατά Κουρουμπλή

Πυρά δέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, όπου βρέθηκαν τετ α τετ το μεσημέρι.
Οι δύο άνδρες βρέθηκαν στον αγιασμό του νέου Δ.Σ. της Ένωσης που έγινε στα γραφεία των αστυνομικών υπαλλήλων στην οδό Χαλκοκονδύλη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον κατηγόρησε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υλοποίησε τις προεκλογικές υποσχέσεις που είχε δώσει στους αστυνομικούς, με τον κ. Κουρουμπλή να τον παρακολουθεί χωρίς να απαντάει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόρης Γερακαράκος ζήτησε με έντονο τόνο από τον υπουργό να μη δεχθεί να ψηφίσει το νέο ειδικό μισθολόγιο, που προβλέπει μειώσεις στους μισθούς τους, και τόνισε ότι οι αστυνομικοί τις επόμενες μέρες θα βγουν στους δρόμους και η κυβέρνηση θα τους βρει απέναντι τους.

Κουρουμπλής: «Θα έρθει η μέρα που θα αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα με καλύτερο τρόπο»


Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναγνώρισε τα προβλήματα των αστυνομικών αλλά και τη συμβολή τους στην ελληνική κοινωνία. «Βεβαίως υπάρχουν οικονομικά προβλήματα που άπτονται των αναγκών των αστυνομικών. Πιστεύω ότι με τη συνεργασία και την συνεννόηση όλων μας και κυρίως με την προσπάθεια να βγει η χώρα από αυτό τον φαύλο κύκλο, θα έρθει και η μέρα που πραγματικά θα μπορέσει το ελληνικό Κράτος να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα με καλύτερο τρόπο.

Να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνετε όλα αυτά τα χρόνια και σαν ένωση. Διότι η καθιέρωση και η αναγνώριση αυτών των θεσμών στο χώρο της αστυνομίας είναι μια εμπέδωση της Δημοκρατίας. Και η αστυνομία είναι μια αστυνομία δημοκρατική, στα πλαίσια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, μια αστυνομία που δεν υπακούει στην λογική της καταστολής αλλά της πρόληψης. Αυτή την αστυνομία θέλουμε. Μια αστυνομία που συνδέεται με τον πολίτη γιατί βγαίνει από τα σπλάχνα από την ελληνική κοινωνία».

Γεωργιάδης: «Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέμε»

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή δήλωσε με νόημα: «Οι εποχές είναι πάρα πολύ δύσκολες και καλό είναι να το θυμόμαστε πάντα. Αν ήμουν κακός θα έλεγα, ποια οικονομικά προβλήματα, αφού εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και πήρατε πίσω τα αναδρομικά κατ εφαρμογήν της αποφάσεως του ΣτΕ, αφού θα ήταν η πρώτη απόφαση που θα εφαρμόζατε μετά την εκλογή σας. Όμως δεν θα το πω».

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Κουρουμπλής τον διέκοψε λέγοντας: «Το είπες»!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας: «Καλό είναι αγαπητέ φίλε Παναγιώτη να ξέρουμε πάντα τι λέμε. Είναι μια δύσκολη εποχή και δεν έχει νόημα ο ένας να πετροβολάει τον άλλον. Έχει νόημα να βρούμε τον τρόπο πως θα περάσει η Ελλάδα απέναντι. Και εμείς δεχθήκαμε μεγάλο πετροπόλεμο. Άκουσα προηγουμένως τη συζήτηση για την συνένωση των αστυνομικών τμημάτων. Θυμάμαι όταν παλαιότερα πήγε να κλείσει το Α.Τ. Ακροπόλεως τι φασαρία είχε γίνει. Θυμάστε και τις αντιδράσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά να τα θυμόμαστε όλοι. Άρα έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέμε».

Αστυνομικοί: «Αντισταθείτε και εσείς μαζί μας»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος σε έντονο ύφος απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών προειδοποίησε πως οι αστυνομικοί θα ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις και του ζήτησε να μην ψηφίσει κάτι που είναι αντίθετο με το Σύνταγμα. «Να σας ζητήσω κ. Υπουργέ, μην αποφασίσετε η Βουλή να ψηφίσει κάτι που είναι αντίθετο του Συντάγματος. Υπάρχει απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου, που δεν μιλάει για αυξήσεις αλλά μιλάει για επαναφορά μικρού μέρους χρημάτων από αυτή την εργασιακή ομάδα που λέγονται ειδικά μισθολόγια που έναντι όλων των άλλων εργαζομένων έχει πληγεί περισσότερο. Θέλω να πω, εμείς από αύριο θα βγούμε στον αγώνα, στο πεζοδρόμιο,. Αν θέλετε μια κοινωνία να παλεύει συνεχώς στα πεζοδρόμια για την επιβίωση των παιδιών της και το δικαίωμα να σπουδάζουν αντισταθείτε και εσείς μαζί μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων.

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
iefimerida.gr