27 Σεπτεμβρίου 2016

📺ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ; ΘΑ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΣΟΥ;😝😝Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Τα Χριστούγεννα δεν θα δεχθούμε κλειστές εκκλησίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ σε ομιλία του που μεταδόθηκε διαδικτυακά ανακοίνωσε ότι οι ιεράρχες δεν θα δεχθούν σε καμία περίπτωση κλειστές τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα.

«Να ξέρετε ότι η Ιερά Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, όπου λέμε ότι των Χριστουγέννων δεν θα δεχθούμε να παραμείνουν οι ναοί κλειστοί» είπε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, λέγοντας ότι η Εκκλησία έχει πλέον την εμπειρία να διαχειρίζεται την πανδημία. «Όχι επειδή θέλουμε να κάνουμε αντίπραξη ή από κόντρα. Η Εκκλησία απέκτησε την εμπειρία να διαχειριστεί αυτή την μεγάλη κρίση της πανδημίας. Η Εκκλησία και αποστάσεις τηρεί, και αερίζεται και ξέρει πως να οικονομεί τους ανθρώπους μέσα στο χώρο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ιεράρχης.

Σε ότι έχει να κάνει με το κλείσιμο των ναών για ακόμα μια φορά από την πολιτεία, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας σημείωσε πως η Εκκλησία δεν πάει κόντρα στην επιστήμη, είναι σύμμαχος με την επιστήμη, και ανέφερε ότι «Η Εκκλησία δεν έσκυψε το κεφάλι, ούτε έχει ηττοπάθεια. Η Εκκλησία κατ’ άκραν οικονομία και σεβόμενη το μεγάλο δώρο που λέγεται ανθρώπινη ζωή, δέχθηκε το κλείσιμο των εκκλησιών. Άκουσε την γνώμη των ειδικών και κατάλαβε ότι η πανδημία έχει μια πάρα πολύ σοβαρή εξέλιξη και επειδή σέβεται την ανθρώπινη ζωή, συμβάλλει, αποφεύγοντας τις συναθροίσεις».