08 Σεπτεμβρίου 2016

Κατάληψη σε σχολείο του Ωραιοκάστρου – Αντιδρούν στην φοίτηση παιδιών λάθρο

Υπό κατάληψη από τους γονείς θα τελεί την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας του το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου ως αντίδραση του συλλόγου γονέων στο γεγονός πως προσφυγόπουλα αναμένεται να παρακολουθούν μαθήματα στις ίδιες αίθουσες που κάνουν μαθήματα και παιδιά της περιοχής.

Μιλώντας στον focus fm ο Ηλίας Ζιακούλης μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων τονίζει πως «πηγαίνοντας στο σχολείο τα παιδιά μας προσκομίζουν χαρτί από γιατρό που δηλώνουν ότι είναι υγιή και το ίδιο θέλω να συμβεί για όποιο παιδί χρησιμοποιήσει τις αίθουσες.»

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως αυτό που ζητούν, ώστε να είναι ασφαλή τα παιδιά, είναι χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο που να δηλώνει ότι τα παιδιά αυτά έχουν τον ανάλογο εμβολιασμό και ιδιαίτερα, όπως τονίζει, όταν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα ελονοσίας και φυματίωσης. Ο κ. Ζιακούλης αναφέρει πως «το σχολείο είναι ολοήμερο κάτι που σημαίνει πως μετά τις 4 υπάρχουν δράσεις στα σχολεία δεν υπάρχουν κενές αίθουσες».

«Πρόκειται για θέματα υγείας και δεν θα πάω στο θέμα της κουλτούρας» υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας πως  «θεωρώ πως πρέπει να ενσωματωθούν αργά και σταθερά στην κοινωνία μας με υποδομές που θα γίνουν εντός των χώρων φιλοξενίας».

http://www.karfitsa.gr/2016/09/08/katalipsi-se-sxoleio-toy-oraiokastroy/