23 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΔ: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για ποινικές ευθύνες της επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού

Ένα βήμα παραπέρα στην κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση προχωράει η ΝΔ ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για ποινική διερεύνηση των ευθυνών της επιτροπής που είχε υπό την αιγίδα της τη διενέργεια του διαγωνισμού.
Επιπλέον η αξιωματική αντιπολίτευση στρέφει τα πυρά της προς την κυβέρνηση κατηγορώντας την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να μην ελεγχθεί ο ρόλος της επιτροπής για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Η χτεσινή παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννης Βρούτση που μίλησε για «περίεργη» και «εκκωφαντική σιωπή της Δικαιοσύνης» που «δημιουργούν ερωτηματικά» εκεί ακριβώς στόχευε.

Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα επιμείνει στη γραμμή ότι οι τηλεοπτικές άδειες και το προσφυγικό μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση και θα εντείνει υπέρμετρα την πολιτική πίεση με αυτό το στόχο. Η ανάγνωση που κάνουν στην Πειραιώς συνίσταται στο ότι τα δύο αυτά γεγονότα έρχονται σε μια στιγμή όπου, όπως λένε, έχει καταρρεύσει όλο το αφήγημα της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας και της χώρας. Κατά την ίδια προσέγγιση αυτό καθιστά ευάλωτη τη συνοχή και την αντοχή της κυβέρνησης και οποιαδήποτε κρίση διαχείρισης ενός προβλήματος μπορεί να γίνει εφαλτήριο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Την ίδια στιγμή στην Πειραιώς ξεδιπλώνουν ένα σχέδιο που συνίσταται στον εξής καταμερισμό: Τα στελέχη της ΝΔ κινούνται με στόχο την αποδόμηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, την υπονόμευση της όποιας αξιοπιστίας της και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στοχευμένες παρεμβάσεις επιχειρεί να περάσει θετικά μηνύματα για λογαριασμό της ΝΔ ως προς την εναλλακτική λύση που προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο κινούνται οι παρεμβάσεις του για την παιδεία αλλά και το μήνυμά του για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη μέρα που έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να εμπνεύσει αισιοδοξία και εμπιστοσύνη προς τους πολίτες.
Θοδωρής Λαπαναΐτης
news247.gr