08 Σεπτεμβρίου 2016

Η FAZ συγκρίνει τον κομμουνιστή Τσίπρα με τον Ερντογάν: Θέτει υπό έλεγχο τα μίντια

Τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, επέκρινε σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα FAZ, με τίτλο «Οποιος δεν πληρώνει λύτρα, θα κλείσει».

O υπότιτλος του άρθρου ήταν «Η κυβέρνηση, όχι μόνο στην Τουρκία, θέτει υπό έλεγχο τα μίντια: Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με το εν μέρει κομμουνιστικό κόμμα του, καθιστά τη ραδιοτηλεόραση υποτελή, δημοπρατώντας λίγες τηλεοπτικές άδειες για εκατομμύρια», με τους Γερμανούς να κάνουν ευθεία σύγκριση των χειρισμών της κυβέρνησης Τσίπρα για τα κανάλια, με το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία

«Όταν πρόκειται για έλεγχο των ΜΜΕ δεν χρειάζεται να πάει κανείς ως την Τουρκία, αλλά στην ελληνική κυβέρνηση που υπό τον Αλέξη Τσίπρα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκτήσει επιρροή στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια» έγραψε, μεταξύ άλλων, ο οικονομικός συντάκτης, Tobias Piller.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, «η ελληνική κυβέρνηση αναζητά τρόπους με τους οποίους να μπορεί να αυξήσει την επιρροή της στην ελληνική τηλεόραση. Αυτός ήταν και ο σκοπός που ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ανοίξει και πάλι την κρατική ΕΡΤ, που είχαν κλείσει οι συντηρητικοί προκάτοχοί του. Μετά την κατάληψη της εξουσίας στο κρατικό κανάλι, η κυβέρνηση Τσίπρα αναζητά τώρα περισσότερη επιρροή στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση».

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/medien/alexis-tsipras-nimmt-einfluss-auf-tv-in-griechenland-14417786.html