22 Σεπτεμβρίου 2016

Το ΑΠΕ έβγαλε "φασιστόμετρο" και κατηγορεί με κείμενο του left.gr τους κατοίκους της Λέσβου και την τοπική ΝΔ

Με ένα κατάπτυστο κείμενο με κλεμμένα κομμάτια από χθεσινό άρθρο της δικιάς τους ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και σημερινό του ΣΥΡΙΖΑϊκου left.gr το ΑΠΕ προσπαθεί να δημιουργήσει ενοχές στους κατοίκους που διαδηλώνουν και την τοπική ΝΔ ταυτίζοντάς τους με τη Χρυσή Αυγή ή στην καλύτερη παρουσιάζοντάς τους σαν πρόβατα. Βέβαια επειδή η αλήθεια δεν κρύβεται το ΑΠΕ αναγκάζεται να παραδεχθεί "το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μόριας για αποζημίωση από το κράτος σχετικά με τις ζημιές στις περιουσίες τους" χωρίς να μας λέει ποιοι προκάλεσαν αυτές τις ζημιές...

Η τρικυμία τους δε, είναι τόσο μεγάλη, που σε κάποιο σημείο του κειμένου κατηγορούν για διασπορά ψευδών ειδήσεων που ρίχνει νερό στο μύλο της ΧΑ ακόμα και τη δικιά τους ΕΡΑ Αιγαίου απ' όπου έκλεψαν το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου!

Διαβάστε να φρίξετε με τους φασίστες ΣΥΡΙΖΑίους

Πάλλης (ΣΥΡΙΖΑ): Οι φασίστες στη δημοκρατική Λέσβο θα γυρίσουν στο καβούκι τους

Καταγγελίες για υποκινούμενα επεισόδια στο νησί, ώστε να στραφούν οι κάτοικοι κατά των προσφύγων και μεταναστών, αλλά και κατά των αλληλέγγυων (ΔΕ: Ενώ οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑίου δεν αποσκοπούν να δημιουργήσουν στους κατοίκους ενοχές ταύτισης με νεοναζί ώστε να μην τολμάνε να διαδηλώνουν γιατί θα στιγματιστούν σαν φασίστες; Και ποιοι είναι οι άγγελοι "αλληλέγγυοι" εναντίον των οποίων όποιος διαδηλώσει θεωρείται φασίστας)

«Θα παρθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος για την πάταξη όλων των προβοκατόρικων στοιχείων. Οι φασίστες δεν θα τα καταφέρουν και σύντομα στη δημοκρατική Λέσβο θα γυρίσουν στο καβούκι τους».

Με αυτές τις δηλώσεις, που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά», ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, σχολίασε τις καταγγελίες που πληθαίνουν καθημερινά και κάνουν λόγο για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο στη Λέσβο, με στόχο να δημιουργηθούν επεισόδια και να στραφούν οι κάτοικοι εναντίον προσφύγων και μεταναστών, αλλά και όλων εκείνων των πολιτών που υπήρξαν αλληλέγγυοι.

Σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες (ΔΕ: Ποιοι "υπηρεσιακοί παράγοντες"; Η ΕΥΠ ας πούμε;) που παρακολουθούν την εξέλιξη, έπαιξαν αναρτήσεις σε ιστοσελίδες και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αναπαρήγαγαν ανυπόστατες φήμες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ (ΔΕ: Την ιστοσελίδα της ΕΡΤ την ελέγχουν φασίστες και διαδίδουν ψέμματα;) και συγκεκριμένα την είδηση σχετικά με την «παρεμπόδιση» της υποστολής της σημαίας στη Μυτιλήνη, η οποία διαψεύστηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΔΕ: Εδώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι του ΑΠΕ λένε το μεγαλύτερο ψέμμα: Το ΓΕΣ -με όση αξιοπιστία έχει ο Καμμένος που έλεγε μόνο νεκρός θα ψηφίσω μνημόνια και θα αυξήσω ΦΠΑ στα νησιά- δεν διέψευσε ότι παρεμποδίστηκε η υποστολή της σημαίας, αλλά διέψευσε τη φήμη ότι δεν έγινε υποστολή σημαίας με εντολή Καμμένου. Η ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ!).

(ΔΕ: Προσέξτε τώρα πως από ένα ψέμμα που λένε βγάζουν το συμπέρασμα που θέλουν) Η μετάδοση όμως και η αναπαραγωγή της ψευδούς αυτής είδησης, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οδήγησε στα όσα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην προκυμαία της Μυτιλήνης.

Η φήμη αυτή, και μάλιστα την ώρα που γινόταν στην πόλη της Μυτιλήνης η πορεία των κατοίκων της Μόριας, περί δήθεν μαζικών απελάσεων Αφρικανών μεταναστών στην Τουρκία, προκάλεσε τις πρώτες αψιμαχίες και τις συγκρούσεις, το βράδυ της ίδιας ημέρας, που είχαν ως αποτέλεσμα να καεί μεγάλο μέρος του hot spot της Μόριας (ΔΕ: Το καταλάβατε; Η διαδήλωση των κατοίκων φταίει που κάηκε -σκέτο το "κάηκε" λες και το έκαψαν οι κάτοικοι ή οι Ελ και όχι οι λάθρο μόνοι τους μετά από μεταξύ τους επεισόδια- το hot spot).

Το ίδιο βράδυ, η φυγή των προσφύγων και των μεταναστών από το φλεγόμενο hot spot μετατράπηκε σε φημολογία περί ξεσηκωμού και κίνησης «να καταληφθεί η Μυτιλήνη».

Ακολούθησε σειρά δημοσιευμάτων με δήθεν ξεσηκωμό χιλιάδων προσφύγων, οι οποίοι ξεκίνησαν για να «καταλάβουν» τη Μυτιλήνη.

Όπως αναφέρεται και στη σελίδα της Χρυσής Αυγής Λέσβου, μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν στα μπλόκα περιφρούρησης.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται αυτή τη στιγμή (ώρα 02.13) αν και τα επεισόδια έχουν λήξει και οι μετανάστες επιστρέφουν στο καμένο hot spot, οι κάτοικοι της Μόριας, αλλά και των άλλων μικρών γειτονικών χωριών, αποφάσισαν να μην κοιμηθούν (όπως τους προηγούμενους μήνες). Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται στις εισόδους του χωριού και δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν το χωριό τους. Στην ενημέρωση της αστυνομίας περί της λήξης των επεισοδίων δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται το κράτος και θα λάβουν μόνοι τους μέτρα προστασίας της ακεραιότητας τους και της περιουσίας τους!» έγραφε η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής στη Λέσβο.

Την ίδια μέρα, μέλη της οργάνωσης είχαν παρεισφρήσει στη διαδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας. Στην κάμερα της ΕΡΤ, τόσο οι κάτοικοι όσο και ο πρόεδρος του χωριού, Νίκος Τρακέλλης, είχαν δηλώσει πως στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων από την πρώτη στιγμή και το χωριό τους απέχει από οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά (ΔΕ: Όποιος διαβάσει αυτή την παράγραφο θα νομίσει ότι η Μόρια είναι φρενοκομείο... οι κάτοικοι και καλά στην κάμερα δήλωναν πως είναι στο πλευρό των λάθρο, ενώ διαδήλωναν... γιατί διαδήλωναν και εναντίον ποιων, αποτελεί μυστήριο έτσι όπως τα λένε οι ΣΥΡΙΖΑίοι του ΑΠΕ...).

Αυτό που ζητούν μάλιστα είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που διαμένουν στο πρώην στρατόπεδο και να σταματήσει η εξαθλίωση αυτών των ανθρώπων που οδηγεί σε παραβατικές συμπεριφορές (ΔΕ: ΟΚ! Όποιος διαβάσει κι αυτό θα καταλάβει τελικά ότι οι κάτοικοι στην πραγματικότητα διαδήλωναν για τη βελτίωση των συνθηκών των λάθρο).

Επίσης, προέβαλαν το βασικό και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μόριας για αποζημίωση από το κράτος σχετικά με τις ζημιές στις περιουσίες τους (ΔΕ: Ποιες ζημιές στις περιουσίες τους; Ποιοι προκάλεσαν ζημιές στις περιουσίες τους; Δηλ. κάποιοι προκάλεσαν ζημιές και οι κάτοικοι ζητούν ΔΙΚΑΙΩΣ αποζημιώσεις; ΑΠΑΠΑ!). Όλα αυτά όμως «πνίγηκαν» από τα αντικυβερνητικά συνθήματα (ΔΕ: Αυτό είναι που τους τσούζει! Τα αντικυβερνητικά συνθήματα που δείχνουν ότι τουλάχιστον τα γίδια στη Λέσβο τους κατάλαβαν) και τα επεισόδια έξω από το δημαρχείο, με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής.

Χθες, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τόνισε: «Η κατάσταση είναι τόσο εκρηκτική στο νησί, που αρκεί μία σπίθα για να ανάψει μεγάλη φωτιά. Σε αυτό συντελούν και άνθρωποι οι οποίοι προβοκάρουν θα έλεγα, προσπαθούν δηλαδή να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία της Μυτιλήνης και της Λέσβου γενικότερα. Ορισμένοι εξ αυτών πιστεύω ότι αναζητούν να χυθεί και αίμα. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Αν μου ζητηθεί μπορώ να καταγγείλω πρόσωπα τα οποία υποδαυλίζουν την κοινωνική σταθερότητα του νησιού. Αυτά τα άτομα μπορεί είναι από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό».

Στην οξυμένη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ήρθε να προστεθεί μια ακόμα καταγγελία, που αφορά στην υποστολή και καταστροφή μίας ακόμα ελληνικής σημαίας, αυτής που ήταν ανεβασμένη στον ιστό, δίπλα από το άγαλμα της Μικρασιάτισας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης.

Η ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας υιοθέτησε την καταγγελία (ΔΕ: Προσέξτε! Για αυτή την καταγγελία δε λένε πως δεν ισχύει, αλλά κατηγορούν ΝΔ που έβγαλε ανακοίνωση), «καταδικάζοντας την πράξη αφαίρεσης και βανδαλισμού της Ελληνικής Σημαίας από το μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης».

«Επίσης καταδικάζει τους ανθρώπους αυτούς, που όποιοι και αν είναι, δεν σέβονται τα Εθνικά μας σύμβολα και σημαντικά μνημεία του τόπου μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.