- Ο χάκερ Crafty Cockney υπέκλεψε από το κινητό της 3.000 φωτογραφίες και ψάχνει... αγοραστή
- Ζητά πάνω από 55.000 ευρώ απ’ όποιον ενδιαφέρεται να τις αγοράσει
- Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ανάμεσα στα αρχεία που κλάπηκαν είναι φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον, των παιδιών της με τον Γουίλιαμ και γυμνές φωτογραφίες του αρραβωνιαστικού της
Μόνο... πονοκέφαλο και συναγερμό προκαλεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ η είδηση πως η Pippa Middleton, αδερφή της δούκισσας του Κέμπριτζ και κουνιάδα του (μελλοντικού βασιλιά άλλωστε) πρίγκιπα Γουίλιαμ έπεσε θύμα χάκερ, ο οποίος έκλεισε από το κινητό της 3.000 φωτογραφίες.
Ανάμεσα σε αυτές που η 33χρονη είχε αποθηκεύσει στο iCloud, την υπηρεσία της Apple, ήταν φωτογραφίες της αδερφής της Κέιτ Μίντλετον, των παιδιών της, του πρίγκιπα Γεώργιου και της πριγκίπισσας Σάρλοτ, της ίδιας της Pippa με νυφικό αλλά και γυμνές φωτογραφίες του αρραβωνιαστικού της Τζέιμς Μάθιους, όπως αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο Press Association.
Τόσο η Sun όσο και η Daily Mail ανέφεραν πως ο χάκερ, που σε υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων την οποία χρησιμοποίησε εμφανίζεται με το ψευδώνυμο Crafty Cockney, αναζητά αγοραστή για τις 3.000 φωτογραφίες της Pippa Middleton.
Η Sun υποστηρίζει ότι ήρθε σε επαφή με τον χάκερ, ο οποίος πρότεινε να πουλήσει τις φωτογραφίες έναντι του ποσού των 50.000 λιρών (δηλαδή σχεδόν 57.000 ευρώ) τουλάχιστον! Έδωσε μάλιστα διορία 48 ωρών (την Παρασκευή το απόγευμα ώρα Βρετανίας). Που σημαίνει πως το «τελεσίγραφο» τελειώνει την Κυριακή... «Δεν είναι δημοπρασία, θα είναι μια απλή διαδικασία για την υψηλότερη προσφορά» φέρεται να είπε ο χάκερ.
Ούτε το παλάτι του Κένσινγκτον (σ.σ. ο Γουίλιαμ και η Κέιτ δηλαδή) ούτε και το Μπάκιγχαμ έχουν κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Σκότλαντ Γιαρντ και ειδικευμένοι ερευνητές αναζητούν τον δράστη. Για την ώρα, πάντως, δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
Τον Αύγουστο του 2014 πολλές ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων και η Τζένιφερ Λόρενς, μπήκαν στο στόχαστρο χάκερ οι οποίοι στη συνέχεια ανάρτησαν στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες τους που έκλεψαν από το iCloud.
Η Apple αρνείται ότι οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν κάποια αδυναμία του συστήματος ασφαλείας και υποστηρίζει ότι είτε απάντησαν σωστά στις ερωτήσεις ασφαλείας που είχαν βάλει οι ίδιοι οι χρήστες είτε ότι έκλεψαν τους κωδικούς της με το σύστημα του ηλεκτρονικού "ψαρέματος".