08 Σεπτεμβρίου 2016

To λάμα-άλτης, το μεγαλύτερο στόμα και τα πόδια που στρέφουν κατά 157 μοίρες: Η νέα «τάξη» των Ρεκόρ Γκίνες

Δείτε φωτογραφίες με τα απίστευτα ρεκόρ του 2016
Η νεαρότερη γυναίκα με τα μούσια, το μεγαλύτερο στόμα, η μεγαλύτερη γάτα, το λάμα με το μεγαλύτερο άλμα.

Αυτά είναι ορισμένες από τις νέες εισόδους στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες που όπως κάθε φορά κλέβουν την παράσταση.
Για απόλυτα συγκινητική στιγμή έκανε λόγο η Χάρνααμ Καούρ από το Μπέρκσαϊρ, η γυναίκα που σε ηλικία 24 ετών και 282 ημερών έγινε η νεαρότερη με μούσι μήκους 15 εκ. που μπήκε στο Βιβλίο.


Η γάτα Λούντο όσο ήταν μικρή σε ηλικία δεν έδινε κανένα σημάδι το 2014 όταν την πήραν στο σπίτι της τα μέλη της οικογένειας Γκιλ ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε να γίνει η μακρύτερη γάτα. Πλέον με μήκος 118,33 εκατοστά η Λούντο έχει τα πρωτεία και της αρέσει να απολαμβάνει έναν καλό ύπνο.


Ξεχωριστός «αθλητής» αναδείχθηκε το λάμα που ακούει στο όνομα Κάσπα. Το ηλικίας εννέα ετών λάμα που ζει σε φάρμα στη Βόρεια Ουαλία μπορεί να υπερπηδήσει εμπόδιο ύψους 1,13 μέτρων και όπως λέει η ιδιοκτήτριά του είναι η «απόλυτη ντίβα» την οποία ζηλεύουν όλα τα άλλα λάμα.


Τη δική του «τρέλα» κατοχύρωσε ο 36χρονος Τζόσεφ Τοντλινγκ ο οποίος επαγγέλεται στάντμαν. Τι έκανε; Άντεξε για 16 περισσότερα δευτερόλεπτα από τον πρόκατοχο του συγκεκριμένου ρεκόρ ή συνολικά 5 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα να καίγεται σε όλο το του σώμα.


Με το σώμα του «παίζει» και ο 14χρονος Μάξουελ Ντέι, ο οποίος μπορεί να γυρίσει τα πόδια του κατά 157 μοίρες υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν είναι καθόλου επίπονο. Αποκαλύπτει δε ότι χρειάζεται να φορά ειδικές σόλες προκειμένου τα πόδια του να μένουν σε ευθεία γραμμή.


Όσο για τον Μπερντ Σμιντ, σίγουρα είναι πρόκληση να γεμίσεις το στόμα του καθώς μπορεί να το ανοίξει σε διάμετρο 8,7 εκατοστών. Για να κατακυρώσει το ρεκόρ του το μόνο που χρειάστηκε ήταν η εντολή «άνοιξε καλά» από τον οδοντίατρό του.


Ισορροπιστής από τους λίγους αποδείχθηκε ο Ιταλός Ντιμίτρι Παντσιέρα ο οποίος κατάφερε να βάλει πάνω σε ένα και μόνο χωνάκι 121 μπάλες παγωτού.