12 Σεπτεμβρίου 2016

Το ξενοδοχείο «πρότυπο» του Κιμ Γιονγκ Ουν τρώει...άγριο «κράξιμο» στο TripAdvisor

Ο δικτάτορας ήλπιζε ότι το ξενοδοχείο της Πιονγκγιάνγκ θα αντανακλούσε τη «λάμψη» της Βόρειας Κορέας, αλλά οι πελάτες του μάλλον διαφωνούν
Μπορεί το Ryanggang Hotel στην ΠιονγκΓιάνγκ να σχεδιάστηκε με την προοπτική να γίνει το «καμάρι» του Κιμ Γιονγκ Ουν, ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν μάλλον διαφορετικά για το τεράστιο ξενοδοχείο.
Ένα από τα μόλις οχτώ ξενοδοχεία της βορειοκορεάτικης πρωτεύουσας, κατασκευάστηκε για να εντυπωσιάζει τους τουρίστες που καταφθάνουν στην πόλη. Όμως οι κριτικές που συγκεντρώνει το Ryanggang είναι κάθε άλλο παρά διθυραμβικές, αφού οι ταξιδιώτες το χαρακτηρίζουν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, «βρώμικο, αφιλόξενο και αποκρουστικό».

Τα σκληρά σχόλια συνοδεύονται από φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, αφού απεικονίζουν διαδρόμους που θα ταίριαζαν περισσότερο σε σωφρονιστικό ίδρυμα, φαγητό με φρικτή όψη και τουαλέτες που θα μπορούσαν να έχουν βγει από τη δεκαετία του '80.

Ένας πελάτης γράφει για τη διαμονή του: «Η κατάσταση του ξενοδοχείου είναι σοκαριστική. Τράβηξα το καζανάκι της τουαλέτας και τα πόδια μου έγιναν μούσκεμα. Τα κρεβάτια ήταν τόσο σκληρά που σκέφτηκα να κοιμηθώ στο πάτωμα».

Ένας άλλος σχολιαστής αναφέρει πως «όσο κι αν προσπαθώ, δεν μπορώ να βρω τίποτα καλό να πω για το συγκεκριμένο μέρος».

«Οι δυτικές φυλακές δείχνουν πιο ζεστές και φιλόξενες από αυτό το ξενοδοχείο. Είναι φρικτό», έγραψε ένας Κινέζος ταξιδιώτης.

Άλλα «ατού» του... υποδειγματικού ξενοδοχείου του Κιμ Γιονγκ Ουν περιλαμβάνουν την προβληματική θέρμανση, την έλλειψη ζεστού νερού και τις δεκάδες βλάβες σε ηλεκτρικές πρίζες, πορτατίφ και ψυγεία που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το καμάρι του Κιμ Γιονγκ Ουν