30 Οκτωβρίου 2016

Κράξιμο Λαζαρίδη-ΝΔ σε ΕΡΤ-Πολύδωρα για τη συνέντευξη παρωδία-Τι ψέλισαν τα κομματόσκυλα της ΕΡΤ σαν απάντηση

Επίθεση στην κρατική τηλεόραση για τη συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα εξαπέλυσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Λαζαρίδης επέρριψε ευθύνες στον Λάμπη Ταγματάρχη και τον Βασίλη Ταλαμάγκα,  για τον τρόπο που έγινε η συνέντευξη, του προταθέντος από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, Βύρωνα Πολύδωρα.

«Ο τρόπος που έγινε η συνέντευξη Πολύδωρα αποτελεί ντροπή για την #ert. Οι ευθύνες Ταγματάρχη, Ταλαμάγκα, είναι μεγάλες» αναφέρει ο Μακάριος Λαζαρίδης στο σχόλιο του.


ΝΔ: Καταλάβαμε γιατί ο κ. Τσίπρας πρότεινε τον κ. Πολύδωρα

Με μια "σιβυλλική" ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο ότι η σημερινή παρουσία του Βύρωνα Πολύδωρα στην ΕΡΤ, αποσαφήνισε το γιατί ο πρωθυπουργός τον πρότεινε για την προεδρία του ΕΣΡ:

"Μετά την σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην Ε.Ρ.Τ. όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του...".

Η ΕΡΤ για Πολύδωρα: Δεν απολογούμαστε για τους καλεσμένους και τις ερωτήσεις που κάνουμε [Ε τότε απολογηθείτε για τις ερωτήσεις που ΔΕΝ κάνατε]

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση, η ΕΡΤ απαντά στις αιτιάσεις – κυρίως των κομμάτων της αντιπολίτευσης – αναφορικά με την σημερινή συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα.

Η διοίκηση της ΕΡΤ σημειώνει ότι «θα μπορούσαμε να απολογηθούμε για το αν κάπου έχει αδικηθεί οποιοδήποτε κόμμα, και να επανορθώσουμε» ωστόσο προσθέτει: «Δεν πρόκειται όμως να απολογηθούμε για τους καλεσμένους στις εκπομπές μας και τις ερωτήσεις που τους θέτουμε».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ διερωτάται «σε ποιον αρνήθηκε ποτέ η ΕΡΤ δημόσιο βήμα για να εκθέσει τις απόψεις του;» και επιπλέον: «Είναι ή δεν είναι δημοσιογραφικό θέμα ο κ. Πολύδωρας, πολλώ δε μάλλον όταν στη συνέντευξη αυτή ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί;».

Καταλήγει τέλος σημειώνοντας: «Όποιος θέλει να του υποβάλουμε λίστες με καλεσμένους ή ερωτήσεις, ας το δηλώσει ευθέως…».

Παραλήρημα Βύρωνα Πολύδωρα
     
Απάντηση στην κριτική που του άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση (και όχι μόνο) έδωσε ο Βύρων Πολύδωρας καλεσμένος στο πάνελ της ΕΡΤ, την οποία αποκάλεσε "δικό του παιδί, που ασκεί αντικειμενική και ίση πληροφόρηση”. Φυσικά ο πρώην υπουργός δεν θα μπορούσε να μην αδράξει την ευκαιρία να επιτεθεί και σε Βρυξέλλες και ΔΝΤ που "θέλουν να μας ξεζουμίσουν", αλλά και να εξάρει το ήθος του πρωθυπουργού, καθώς "το μεγαλύτερο όπλο των Βρυξελλών είναι η μωροφιλοδοξία των Ελλήνων πολιτικών να γίνουν πρωθυπουργοί ο ένας μετά τον άλλον, πλην του Τσίπρα".
Αρχικά ο προταθείς από την κυβέρνηση για πρόεδρος του ΕΣΡ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση που κράτησε η ΝΔ απέναντί του, ενώ έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του πρωθυπουργού, στον οποίο είδε "κοινές αξίες” και "εξαιρετικές ποιότητες" και πως "τον τίμησε με την πρότασή του”. Τόνισε ακόμη πως διέκρινε πως ο πρωθυπουργός θέλει μια ελεύθερη γνώμη και δεν θέλει να "υποκείμεθα στη διαπλοκή". Μάλιστα δεν ξέχασε να ευχαριστήσει δημοσίως τον Πάνο Καμμένο επειδή ήταν ο πρώτος από τους υπουργούς που τον στήριξε για την προεδρία του ΕΣΡ. Επίσης, χαρακτήρισε τον εαυτό του "σαμουράι", που δεν φεύγει από τη μάχη και δεν φοβάται την ήττα.
Φυσικά από το παραλήρημα του Βύρωνα Πολύδωρα δεν έλειψε η επίθεση στα "διαπλεκόμενα ΜΜΕ και υποκινούμενα κέντρα” που στράφηκαν αμέσως εναντίον του. "Τα media υποκινούμενα από τα γνωστά κέντρα θέλουν να απαξιώσουν την υποψηφιότητά μου", συμπλήρωσε. Παράλληλα, καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση "τακτικισμούς".
Την ίδια στιγμή διατυμπάνιζε πως "ανήκω στην παράταξη στη ΝΔ”, και αναφερόμενος στη διαγραφή του από τη ΝΔ ο κ. Πολύδωρας είπε χαρακτηριστικά: "Ο Σαμαράς και η παρέα του δεν με θέλουν", ενώ χαρακτήρισε "σατράπη" εκείνον που τον διέγραψε από το κόμμα. Μάλιστα επέμεινε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως "δεν είμαι φίλος του Χριστοφοράκου, γι' αυτό δεν με θέλει ο Μητσοτάκης".

"Εγώ δεν είμαι άνθρωπος της διαπλοκής", υπογράμμισε ο κ. Πολύδωρας για να διερωτηθεί: "Τι θέλουν να βάλουν στο ΕΣΡ; Ανθρώπους της διαπλοκής, ωραίους των media;".
Συνεχίζοντας ο κ. Πολύδωρας πέρασε και σε "αντιμνημονιακό τέμπο" καθώς ανέφερε πως "τα διευθυντήρια των ΔΝΤ και των Βρυξελλών δεν αστειεύονται, και μας έχουν ξεζουμίσει". Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, "το μεγαλύτερο όπλο των Βρυξελλών είναι η μωροφιλοδοξία των Ελλήνων πολιτικών να γίνουν πρωθυπουργοί ο ένας μετά τον άλλον, πλην του Τσίπρα", όπως ανέφερε επί λέξει.