09 Οκτωβρίου 2016

Ρένος Χαραλαμπίδης: «Είμαι περήφανος που πολέμησα δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά»

Ο ηθοποιός, τον οποίο πρωτογνωρίσαμε από τις τηλεοπτικές σειρές «Σοφία ορθή» (ΑNT1), «Χαμένα γράμματα» (EΡT1), «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» (Mega) κ.ά., έχει κατηγορηθεί όσοι λίγοι καλλιτέχνες για τις πολιτικές του επιλογές και τις δηλώσεις του, εκφράζοντας ανοιχτά την υποστήριξή του στον καλό του φίλο Αντώνη Σαμαρά, αλλά και για το τηλεπαιχνίδι που παρουσίασε στην κρατική τηλεόραση.

Επειδή είστε ένας πολιτικοποιημένος άνθρωπος, στο παρελθόν είχατε ασχοληθεί με την πολιτική. Θα σας ενδιέφερε να «κατέβετε» πάλι σε επόμενες εκλογές;

Πάντα θα ασχολούμαι με την πολιτική. Είναι θέμα προσωπικής ευθύνης. Τον τρόπο εμπλοκής μου θα μου τον υπαγορεύει η ροη της ιστορίας.

Πώς είναι η σχέση σας με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά;

Αμοιβαία εκτίμηση. Είμαι περήφανος που πολέμησα δίπλα του.

Είχε κάποιο κόστος για εσάςη εμπλοκή σας με την πολιτική;

Όταν αποφάσισα να μπω στον “μεγάλο καβγά” των εκλογών του 2012, ήξερα ότι επαγγελματικά δεν είναι μια σωστή κίνηση. Δεν με συνέφερε, δίχασε το κοινό μου. Αλλά για εμένα σημασία είχε το καλό του συνόλου. Τώρα που πέρασε ο καιρός και ο Έλληνας βλέπει πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, κάθε μέρα με σταματάνε στον δρόμο για μια θερμή χειραψία.

Παρουσιάσατε μια εκπομπή στην κρατική τηλεόραση. Πιστεύετε πως είχε κάποιο προσωπικό κόστος;

Με το τηλεπαιχνίδι «Κάθε τόπος και μια ιστορία» το κρατικό κανάλι μπήκε στη δεκάδα τηλεθέασης με το μικρότερο οικονομικό κόστος. Εύχομαι αυτό να είναι παράδειγμα για επόμενες παραγωγές.

http://www.backstage24.gr/renos-xaralampidis-eimai-perifanos/