14 Οκτωβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ ΤΣΙΠΡΑ; Γ. Γ. υπ. Παιδείας: Υπάρχει διάλογος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στο ενδεχόμενο δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων και στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας, Παυσανίας Παπαγεωργίου, σημειώνοντας ότι υπάρχει διάλογος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι γι αυτό είναι αρμόδια η Βουλή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «SBC», ο κ. Παπαγεωργίου έθεσε ως βασική προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο την αλλαγή του άρθρου 16 του Συνάγματος.

«Μια τέτοια αλλαγή, είναι κάτι το οποίο άπτεται του συντάγματος και των συνταγματικών επιταγών», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας «υπάρχει ένας διάλογος, γενικός για την νέα μορφή που θα έχει, για τις νέες προσεγγίσεις που θα γίνουν μέσα από το Σύνταγμα, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο θα εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση, είναι κάτι το οποίο θα ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία και όταν θα φτάσει να ισχύει, θα κληθεί η κυβέρνηση για να δημιουργήσει το νέο πλαίσιο το οποίο θα βοηθάει τη λειτουργία, εάν υπάρχει νέων δομών που θα προβλέπονται, εάν αλλάξει το άρθρο 16».

Ο κ. Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι το θέμα της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων  «δεν έχει να κάνει τόσο με μια πολιτική διάσταση, με μια πολιτική βούλησή μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης, είναι αρμοδιότητα του ελληνικού κοινοβουλίου και της πολιτείας να αποφανθεί για το αν θα υπήρξε μια τέτοια προοπτική, μια διάθεση για μια αλλαγή μέσα στο Σύνταγμα».