31 Οκτωβρίου 2016

Παππάς και δικηγόρος off shore Αρτεμίου μαζί στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013-ΝΔ: Περιμένουμε ένα ΝΑΙ ή ΌΧΙ απ' τον Παππά

«Μυστικό» ταξίδι στη Βενεζουέλα φέρονται να πραγματοποίησαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε δημοσίευμά του ο "Ελεύθερος Τύπος", ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος, έμπειρος σε ζητήματα offshore εταιριών Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος μπαινοβγαίνει με άνεση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος στις 10 Οκτωβρίου εντοπίστηκε να βγαίνει από την πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου λίγες ώρες πριν αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για τη διαπλοκή, είναι ο άνθρωπος το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα περίφημα Panama Papers ως εκπρόσωπος offshore εταιριών με έδρα τον Παναμά, τις Σεϊχέλες και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις οποίες διαχειρίζεται από την Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρτεμίου διατηρεί εδώ και χρόνια στενές σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αρτεμίου σε γραπτή του δήλωση είχε παραδεχθεί πως επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και υποστήριξε ότι μετέβη εκεί για να κομίσει επενδυτική πρόταση. Ωστόσο, η «σιγή ασυρμάτου» από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για τις αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Κύπριο δικηγόρο προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Ο "Ελεύθερος Τύπος" αποκαλύπτει σήμερα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρτέμης Αρτεμίου συνεργάζεται με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, αφού 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία βρέθηκε με τον νυν υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα. Στο Καράκας, μάλιστα, Παππάς και Αρτεμίου συναντήθηκαν και με στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκονταν στη Βενεζουέλα.

Όπως αναφέρει ο Ιάσων Πιπίνης, ο οποίος υπογράφει το ρεπορτάζ του "Ελεύθερου Τύπου", κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής έρευνας που έκανε στο πρόσφατο ταξίδι του στη Βενεζουέλα, ανώτατη πολιτική πηγή της χώρας του αποκάλυψε ότι ο κορυφαίος πλέον υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, βρέθηκε στη λατινοαμερικάνικη χώρα του πετρελαίου μαζί με τον έμπειρο δικηγόρο σε θέματα offshore εταιριών Αρτέμη Αρτεμίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το Καράκας, τον Αύγουστο του 2013 ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο, που διαχειρίζεται offshore εταιρίες, Αρτέμη Αρτεμίου.

ΝΔ: Να απαντήσει ο κ. Παππάς σήμερα ποια  είναι η σχέση του με τον κ. Αρτεμίου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για κοινά ταξίδια Παππά - Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι κ. Τσίπρας και Παππάς παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν απαντήσει για ποιο λόγο βρέθηκε ο "ταλαντούχος" δικηγόρος των Panama Papers, στις 10 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά και το σημερινό, νέο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερος Τυπος" δεν μπορούν να κρύβονται.
Ο κ. Παππάς οφείλει σήμερα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις αν πράγματι βρέθηκε στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013 μαζί με τον κ. Αρτεμίου, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα και για ποιο λόγο.

Να απαντήσει επιπλέον αν και από ποτέ γνωρίζει τον κ. Αρτεμίου και τι σχέση έχει μαζί του».



Μαξίμου: Η ΝΔ νομίζει ότι με ανοησίες θα απαλλαγεί από τις ευθύνες για διαπλοκή δεκαετιών

«Η ΝΔ νομίζει ότι με ανοησίες θα απαλλάξει τον εαυτό της από τις ευθύνες για την διαπλοκή δεκαετιών», τονίζει το γραφείο του πρωθυπουργού.

«Το αφήγημα περί διαπλοκής που προσπαθεί να στήσει η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας, μάλιστα και διεθνείς διαστάσεις, είναι τόσο γελοίο που δεν επιδέχεται οποιασδήποτε συζήτησης», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «γίνεται όμως ακόμα πιο γελοίο, όταν τα σενάρια αυτά, τα επεξεργάζεται και τα προωθεί η ΝΔ, το κόμμα της Siemens, του κ. Χριστοφοράκου, του κ. Παπασταύρου, των θαλασσοδανείων».

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας «ας μην νομίζουν οτι με αυτές τις ανοησίες, θα πετάξουν από πάνω τους τις βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς διαπλοκής, μέσω του οποίου λεηλάτησαν επί δεκαετίες την χώρα».

ΝΔ: Ένα ναι ή ένα όχι περιμένουμε από τον κ. Παππά

Άμεση ήταν τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας στην απάντηση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για το ταξίδι Παππά – Αρτεμίου στη Βενεζουέλα:

«Περιμένουμε από την Κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Παππά να σταματήσουν να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και να απαντήσουν για τις σχέσεις τους με τον κ. Αρτεμίου.

Ένα ναι ή ένα όχι περιμένουμε από τον κ. Παππά.

Πήγε με τον κ. Αρτεμίου και επιχειρηματίες, τον Αύγουστο του 2013, στη Βενεζουέλα και για ποιο λόγο;

Να ξέρει τέλος ο κ. Παππάς ότι στην περίπτωσή του δεν ισχύει το "η σιωπή είναι χρυσός"».

http://www.liberal.gr/arthro/89529/politiki/2016/eleutheros-tupos-pappas-kai-artemiou-mazi-sti-benezouela.html

«Αιχμές» Θεοδωράκη για χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βενεζουέλα

Δείτε στο βίντεο πώς συνέδεσε τις αποκαλύψεις για το Podemos με τις επισκέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής

Αιχμές για τις πηγές χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ άφησε χθες, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συγκρότηση Εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις αποκαλύψεις ισπανικών μέσων ενημέρωσης για τη χρηματοδότηση του «αδερφού» κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία, Podemos, από την κυβέρνηση Τσάβες στη Βενεζουέλα.

Εν μέσω αντιδράσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα, ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε, λέγοντας ότι τη Βενεζουέλα είχαν επισκεφθεί κατά το παρελθόν τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και οι κ.κ. Δούρου και Ήσυχος, ενώ αναφέρθηκε και σε επίσκεψη του ξαδλερφου του πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα, τον περασμένο Απρίλιο, «αναζητώντας», όπως είπε χαρακτηριστικά, «εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, όπως έλεγαν τότε κάποιοι».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού «καυτηρίασε» το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, σε μια χώρα όπου «ακόμα και το χαρτί τουαλέτας το παίρνεις με δελτίο», και αναφέρθηκε, κλείνοντας, στην παραίτηση του επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού των Podemos, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έλαβε χρήματα από κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, για... συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Δεν παρέλειψε, δε, να σχολιάσει το γεγονός ότι η κομματικά προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, εφημερίδα «Αυγή», έσπευσε να βγάλει το συμπέρασμα ότι η υπόθεση χρηματοδότησης των Podemos από την κυβέρνηση Τσάβες είναι ανυπόσταση, την ώρα που εφημερίδες όπως η «Liberation», την οποία επικαλέστηκε, μιλούσαν ανοιχτά για σκάνδαλο.