24 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ «έκρυβε» από την εφορία το ακίνητο στην Κουμουνδούρου εδώ και 16 χρόνια! Το δήλωσαν πριν 10 μέρες!

[Μόλις πριν 10 μέρες όταν βγήκαν στη φόρα οι μαϊμουδιές με το δάνειο που πήραν για να αγοράσουν το κτήριο και αργότερα τους χάρισαν το 65% του ποσού, έτρεξαν στην εφορία και έκαναν 16 δηλώσεις για τα προηγούμενα χρόνια!!]

Ως ακίνητο-«φάντασμα» περιέγραψε το κτίριο της Κουμουνδούρου ο Γιώργος Γεωργαντάς στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

Ως ακίνητο «φάντασμα» περιέγραψε το κτίριο της Κουμουνδούρου ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς (ΝΔ) στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι επί 16 έτη δεν έχει δηλωθεί στην εφορία και κατ' επέκταση ο ιδιοκτήτης του δεν έχει πληρώσει τους αναλογούντες φόρους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς, επικαλούμενος έγγραφα που οι υπεύθυνοι οικονομιών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει στην εξεταστική, υποστήριξε ότι μόλις στις 14 Νοεμβρίου τα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος κατέθεσαν στην 6η εφορία Αθηνών 16 διαδοχικές δηλώσεις για κάθε έτος από το 2001!

Σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η μη υποβολή δηλώσεων επι τόσα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή πληρωμής του φόρου ακίνητης περιουσίας, του ενιαίου τέλους ακινήτων νομικών προσώπων, του ΕΝΦΙΑ κ.α.

Ο “γαλάζιος” βουλευτής έθεσε επιπλέον και ζήτημα εξόφλησης του κουρεμένου κατά 60% δανείου που είχε ληφθεί για την εξαγορά του κτηρίου υποστηρίζοντας ότι από τα έγγραφα που υπάρχουν στην Επιτροπή δεν υπάρχει ούτε πράξη εξόφλησης του δανείου, ούτε βεβαίωση για άρση των απαιτήσεων και κυρίως της κατάσχεσης από την Τράπεζα.


Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ