14 Νοεμβρίου 2016

Ιταλία: 30.000 ευρώ ή 4 μήνες φυλακή σε μουσουλμάνα από την Αλβανία λόγω... μπούρκας

Η καταδίκη της 40χρονης γυναίκας έχει αξία, διότι είναι η πρώτη που επιβάλλεται από ιταλικό δικαστήριο για το συγκεκριμένο παράπτωμα

Ακριβά θα κοστίσει σε μία μουσουλμάνα με καταγωγή από την Αλβανία η επιλογή της να εμφανιστεί στο τοπικό συμβούλιο της πόλης Πορντενόνε στην Ιταλία, με το παραδοσιακό ένδυμα των γυναικών που αφήνει εκτεθειμένα μόνο τα μάτια (Niqab). Η μετανάστρια όχι μόνο συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές, αλλά τιμωρήθηκε με τέσσερις μήνες φυλάκιση και 515 ευρώ, ή με 30.000 ευρώ για την εξαγορά της ποινής της.

Η 40χρονη γυναίκα από την Αλβανία εμφανίστηκε στο τοπικό συμβούλιο της πόλης με το παραδοσιακό μουσουλμανικό ένδυμα, το οποίο έχει απαγορευτεί σε δημόσια κτίρια σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η ασφάλεια δεν της επέτρεψε την είσοδο, ωστόσο εκείνη επέμεινε, με συνέπεια να κληθεί η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της γυναίκας, η οποία οδηγήθηκε στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ο δικαστής δεν δίστασε να επιβάλει την ποινή που προβλέπεται βάσει νόμου, λέγοντας πως «το νόημα του νόμου αφορά την αναγνώριση του ατόμου όταν εισέρχεται σε δημόσια κτίρια για λόγους ασφαλείας», θέλοντας να αποφύγει τα σχόλια περί θρησκευτικών διαχωρισμών.

Η καταδίκη της 40χρονης μουσουλμάνας από την Αλβανία έχει αξία, διότι είναι η πρώτη που επιβάλλεται για το συγκεκριμένο λόγο.