01 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Καρπαζιές Άδωνι σε Σπίρτζη: Φοράς τη φανέλα ΣΥΡΙΖΑ αλλά είσαι ανθυποΠΑΣΟΚος του '80

Άγριο καυγά προκάλεσαν στη Βουλή οι αποκαλύψεις για το ταξίδι Παππά- Αρτεμίου στη Βενεζουέλα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη να χαρακτηρίζει «αστεία» τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας και να σχολιάζει με αρκετή δόση ειρωνείας πως πήγε στη μπολιβαριανή δημοκρατία για ανταλλαγή αγροτικών προϊόντων, έχοντας ωστόσο μαζί του, έναν δικηγόρο offshore και όχι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από τον αγροτικό τομέα.

Καμία δολιότητα στο ταξίδι Παππά- Αρτεμίου στο Καράκας δεν «βλέπει» ο Χρήστος Σπίρτζης, χαρακτηρίζοντας συνήθη πρακτική τις συζητήσεις με μια χώρα που έχει πρόβλημα στα τρόφιμα σε σχέση με ανταλλαγή προϊόντων.

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πήγαμε, κύριε Πρόεδρε, στη Βενεζουέλα με τον κ. Αρτεμίου –δικηγόρος που εξειδικεύεται στις offshore – για να ψωνίσουμε, λέει, από τα σούπερ μάρκετ του Τσάβες και του Μαδούρο… Είπε σήμερα ο κ. Παππάς ότι ο τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Αλέξης Τσίπρας – που δεν ήταν ακόμα πρωθυπουργός, θα γινόταν- έστειλε το δεξί του χέρι, τον κ. Παππά, στη Βενεζουέλα για να διερευνήσουν τις ανταλλαγές αγροτικών προϊόντων για όταν «θα» γινόταν πρωθυπουργός.

Αλλά αυτό δεν το έκανε έχοντας μαζί του τους επικεφαλής της αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έναν δικηγόρο από την Κύπρο ο οποίος εξειδικεύεται μόνο σε offshore και σε τίποτα άλλο –τώρα, γιατί θα περνάγανε τα βλίτα και τα ραπανάκια και το σανό μέσω offshore δεν ξέρω…

ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Πραγματικά, δεν βλέπω καμία δολιότητα να συζητάς με μια χώρα που έχει πρόβλημα στα τρόφιμα σε σχέση με ανταλλαγή προϊόντων. Είναι κάτι πολύ σύνηθες στη διεθνή πρακτική. Να έπαιρνε, ας πούμε, η Ελλάδα πετρέλαιο και να έδινε αγροτικά προϊόντα.

Τώρα, γιατί επιλέχθηκε εκείνη τη χρονική στιγμή να συνοδεύσει τον Νίκο Παππά ο συγκεκριμένος δικηγόρος που λέτε, φαντάζομαι ότι οι κύριοι που διατάσσετε σε διάφορες χώρες με περούκες μπορούν να σας ενημερώσουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθείτε πού πάνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης και με ποιους και με ποιον τρόπο τα παρουσιάζετε.

Η κόντρα στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Άδωνι Γεωργιάδη για την διάθεση 5,4 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους για την υλοποίηση δύο συμβάσεων επικαιροποίησης τεχνικών προδιαγραφών, επεκτάθηκε και στο κομματικό παρελθόν του Χρήστου Σπίρτζη.

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εσείς πασόκος από το ’80, αρχι-πασόκος από το ’80, σε όλα τα κόλπα του ΠΑΣΟΚ από το ’80, τώρα θα κάνετε μαθήματα στη ΝΔ και στον Σουφλιά! Επίσης, θα σας έλεγα να ρωτήσετε την παρακαθήμενή σας κυρία Υφυπουργό, η οποία την εποχή του Σουφλιά ήταν στη ΝΔ. Εσείς τι λέτε; Την εποχή που ήσασταν στη Νέα Δημοκρατία έκανε λαμογιές ο Σουφλιάς και η ΝΔ; Και τώρα συνεργάζεστε με αυτόν που λέτε ότι έκανε λαμογιές ο Σουφλιάς και η ΝΔ γιατί τα βρήκατε στις καρέκλες; Αυτό λέτε;

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ (Υφυπουργός Υποδομών): …(δεν ακούστηκε)
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δικός σας, πασόκος είναι! Έχει φορέσει τη φανέλα του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεχωρίζει, αλλά πασόκος παλιός είναι του ’80.
ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Εκεί είμαι!
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εκεί. Προφανώς εκεί είστε. Μην μας το παίζετε και καινούργιος. Γιατί είναι τρομερό αυτό! Σε όλα τα κόλπα!
ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Καλά κάνετε!

Οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι.

ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Πραγματικά, εγώ όντως το 1980 ήμουν έντεκα χρονών, ΠΑΣΟΚ, λάτρης του Ανδρέα Παπανδρέου.
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Να τα πείτε στην κ. Χρυσοβελώνη.
ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Τα ξέρει.
Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Τη δική σας εξέλιξη κοιτάξτε!
ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Σας ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό «ανθυποπασόκος». Κοιτάξτε μην είστε όμως εσείς σήμερα, όχι όταν ήσασταν έντεκα χρονών, γεννόσημο της Χρυσής Αυγής.
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ορίστε;
ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Μην είστε σήμερα γι’ αυτά που λέτε για τις φυλακές των Κομμουνιστών γεννόσημο της Χρυσής Αυγής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν είπε να βάζουν φυλακή τους κομμουνιστές. «Ποτέ. Εγώ είμαι φιλελεύθερος πολιτικός», ανέφερε.