24 Νοεμβρίου 2016

Γ. Κεφαλογιάννης: Ισχύει ότι ο Κοτζιάς είναι υπεύθυνος για το αδιέξοδο στο Κυπριακό;

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για το «αποκαλυπτικό» δημοσίευμα της ιστοσελίδας tvxs (ανήκει στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Κούλογλου), το οποίο κατηγορεί τον Νίκο Κοτζιά ως τον υπεύθυνο για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ειδικότερα, μιλώντας στη Βουλή, τόνισε: «το πιο ανησυχητικό απ’ όλα αυτό που βγήκε στη φιλική προς ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδα tvxs του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου- δεν το υιοθετούμε αλλά το καταθέτω για να λάβουμε απάντηση – λέει ότι ο κος Κοτζιάς ο υπεύθυνος για ναυάγιο συνομιλιών για Κυπριακό.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι την αξιωματική αντιπολίτευση δεν την ενδιαφέρει αν πρόκειται για ένα εσωκομματικό παιχνίδι ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά, ωστόσο «αν ισχύει αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί». «Ελπίζω να διαψεύσει η κυβέρνηση το δημοσίευμα αλλιώς οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς», σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης κλείνοντας.

Αντί απάντησης ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης επέλεξε τα ευφυολογήματα. «Δεν ξέρω αν έχω παχύνει ή φοράω γυαλιά σίγουρα μου έχουν πέσει τα μαλλιά. Αλλά δεν είμαι ο κ. Κοτζιάς αλλά ο Σπίρτζης», είπε αρχικά και μίλησε για… πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικάνου Προέδρου, Barack Obama.

http://www.lykavitos.gr/archives/436701