17 Νοεμβρίου 2016

Καίνε το κέντρο της Πάτρας-Επίθεση σε δημοσιογράφους και πολίτες-Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο της Πάτρας με αντιεξουσιαστές να πετούν μολότοφ και πέτρες σε δημοσιογράφους και πολίτες.

Οπως μεταδίδει το tempo24, στην πόλη επικρατεί πανικός με τους πολίτες να προσπαθούν να αποφύγουν την γενικευμένη επίθεση. Νωρίτερα, υπήρξε επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού.

Λίγο αργότερα έστησαν νέα οδοφράγματα με κάδους να φλέγονται στην Κανακάρη. Οι αντιεξουσιατές επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ. Έκαψαν ένα αυτοκίνητο στην Κολοκοτρώνη και Κορίνθου και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Κανακάρη.

Η ΕΛΑΣ αρχικά ήταν απούσα από τα επεισόδια, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, με τους πολίτες να αναρωτιούνται «πού είναι η Αστυνομία;».

Λίγο αργότερα πάντως οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 5 συλλήψεις μέχρι στιγμής και ανάγκασαν τους νεαρούς τραπούν σε φυγή προς την πλατεία Όλγας.










Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της πορείας των φοιτητικών συλλόγων και των αριστερών σχημάτων στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ομάδα ατόμων πέταξε βόμβες μολότοφ κατά της Αστυνομίας και πυρπόλησαν εκδοτήριο του ΟΑΣΘ στη οδό Ιασωνίδου.

Αυτή τη στιγμή έχουν βάλει φωτιά σε κάδους στα στενά πάνω από την Εγνατία στο ύψος της Καμάρας.