08 Νοεμβρίου 2016

ΝΔ: Τα τερτίπια της κυβέρνησης καθυστερούν τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος

Σημαντικές καθυστερήσεις στη συμβασιοποίηση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα –Πύργος, καταλογίζουν στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδρομών, έντεκα βουλευτές της ΝΔ, με ερώτησή τους προς τον Χρήστο Σπίρτζη και πρώτους υπογράφοντες την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Κώστα Καραμανλή.

Οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν σε δήλωσή τους ότι παρότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε έτοιμη τη δημοπράτηση του τμήματος Πάτρα – Πύργος και εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του, προτίμησε να ακυρώσει το διαγωνισμό προχωρώντας στην κατάτμησή του έργου σε 8 κομμάτια με το «πρόσχημα» της επιτάχυνσής του και της επίτευξης μεγαλύτερων εκπτώσεων, που όπως υποστηρίζουν οδήγησε τελικά στη μειοδοσία των 3 πρώτων τμημάτων από μία και μόνο γνωστή εταιρία (σ.σ. Καλογρίτσα).

«19 μήνες μετά, αυτή είναι η πραγματικότητα με τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση και σ’ αυτό το έργο. Και δυστυχώς, σήμερα συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων και στη δημοπράτηση των υπόλοιπων τμημάτων, ενώ - το χειρότερο - δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για τη χρηματοδότηση του έργου.Τα τερτίπια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθυστερούν και βάζουν σε κίνδυνο ένα σημαντικό έργο για την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας», σημειώνουν η κα Κεφαλογιάννη κι ο κος Καραμανλής σε κοινή δήλωσή τους.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/330113/nd-ta-tertipia-tis-kuvernisis-kathusteroun-ton-autokinitodromo-patra-purgos/