12 Νοεμβρίου 2016

Δοξιάδης: Δημοσιογράφος λέει πως ο υπ. Παππάς τον πλήρωνε για προπαγάνδα και δεν κουνιέται φύλλο!

Χωρίς να θέλω να το κουράσω, και ενώ θεωρώ ότι το θέμα του Άρη Δαβαράκη έχει τελειώσει για τον ίδιο (έκανε τη συνέντευξη, είπαμε ότι είπαμε μερικοί, ο άνθρωπος πήρε θέση, παραδέχθηκε λάθη, ζήτησε συγγνώμη), πιστεύω ότι μένει ανοιχτό, ορθάνοιχτο, το θέμα του ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είπε.
Έκπληκτος παρακολουθώ ότι σχεδόν κανείς στα ΜΚΔ (και κανείς από κόμματα, τύπο, στην τεράστια πλειοψηφία του, άλλους θεσμικούς παράγοντες) δε δίνει σημασία στην ουσία. Χαμπάρι! Αφού ο Άρης Δαβαράκης, μας λένε κάποιοι, μας τα είχε πει από παλιά αυτά, ότι το portal.gr ήταν ιδέα του Τσίπρα, του Βερναδάκη και τα σχετικά. Πράγματι. ´Οντως. Το είχε πει, ότι έγινε με σκοπό προπαγανδιστικό,. Αυτό το ξέραμε--άλλωστε έβγαζε μάτι. Αυτό όμως έπληττε μόνο τον ίδιο, για όσους τον έπληττε δηλαδή. Δεν καταλαβαίνετε όμως, καλοί μου άνθρωποι, ότι τώρα είπε κάτι πολύ σημαντικότερο, πολύ ουσαστικότερο--και χίλια μπράβο του.

Για όποιον λοιπόν δεν το κατάλαβε το κάνω λιανά: ο Δαβαράκης ΤΩΡΑ είπε ότι του έδινε λεφτά ο Παππάς ("το γραφείο του") λεφτά μαύρα, ή πάντως που δεν εμφανίζονται κάπου ως επίσημη χρηματοδότηση. (Και το ξαναλέω: αν είναι δηλωμένα επισήμως, ως προερχόμενα από το γραφείο του Παππά, ως χρηματοδότηση του portal.gr ζητώ ταπεινά συγγνώμη, και θα υποστώ τις συνέπειες.) Αυτό το λέει ο Δαβαράκης ΤΩΡΑ, όχι ΤΟΤΕ. Και αυτό έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία--και συγγνώμη για τα συχνά κεφαλαία, που απεχθάνομαι, αλλά νιώθω πια ότι μιλάω σε ώτα μη ακουόντων, ή μάλλον σε νόες μη εννοούντων, και πρέπει να γκαρίζω τυπογραφικώς. Δεν την καταλαβαίνουν μερικοί-μερικοί, που παριστάνουν τους μπλαζέ, τη διαφορά, όταν λένε "αυτά τα ξέραμε": ο Δαβαράκης είπε τώρα ότι τα λεφτά αυτά έρχονταν "ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ". Δηλαδή, για όποιον δεν το κατάλαβε ακόμη, και ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, υπεύθυνος για την ενημέρωση και διώκτης υποτίθεται της διαφθοράς, και των σκοτεινών κέντρων, προασπιστής της διαφάνειας, της εντιμότητας, της αγνότητας. Δεν καταλαβαίνουν κάποιοι πόσο σοβαρό είναι αυτό; Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τουλάχιστον δεν το καταλαβαίνουν ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να κινήσει το έντονο ενδιαφέρον τους;

Τι να πω, σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Απόστολος Δοξιάδης