25 Νοεμβρίου 2016

Θρίλερ με τη ζάπλουτη κόρη του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν -Δεν τη δηλητηρίασαν, λέει ο γιος της

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση της αποκαλούμενης και «πριγκίπισσας του Ουζμπεκιστάν» Γκουλνάρα Καρίμοβα.

Αν και δημοσιεύματα του τοπικού Tύπου ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι η 44χρονη είναι νεκρή, αφού τη δηλητηρίασαν, ο 22χρονος γιος της, που ζει στο Λονδίνο, το διαψεύδει.
Ωστόσο, η δήλωσή του εγείρει περισσότερα ερωτήματα από αυτά στα οποία απαντά. Ο 24χρονος Ισλάμ Καρίμοφ jr, που ζει αυτοεξόριστος στη Βρετανία, έγραψε στα social media πως είναι σίγουρος ότι η μητέρα του είναι ζωντανή και βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη.

Η λαμπερή 44χρονη, η οποία κάποτε θεωρούνταν ως η πλουσιότερη γυναίκα στην πρώην ΕΣΣΔ, είναι κόρη του μέχρι πρόσφατα δικτάτορα του Ουζμπεκιστάν, Ισλάμ Καρίμοφ, του οποίου ο θάνατος τον περασμένο Αύγουστο προκάλεσε κρίση διαδοχής στη χώρα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κορυφαία ιστοσελίδα του Ουζμπεκιστάν που πρόσκειται στην αντιπολίτευση είχε δημοσιεύσει την είδηση ότι η Καρίμοβα πέθανε από δηλητηρίαση στις 5 Νοεμβρίου, επικαλούμενη πηγή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας. Ωστόσο, μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστήριξε ότι έχουν δει τρεις φορές την Γκουλνάρα στην Τασκένδη, ντυμένη στα μαύρα, να περπατά μόνη χωρίς σωματοφύλακες.

Το καθεστώς του Ουζμπεκιστάν, του οποίου τώρα ηγείται ο αδίστακτος πρώην πρωθυπουργός Σαβκάτ Μιρτζίγιοβεφ, δεν έκανε κανένα σχόλιο για αυτό το δημοσίευμα. 


Η Καρίμοβα δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως πουθενά τα τρία τελευταία χρόνια και ο γιος της παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της όταν έμαθε πως πέθανε ο 78χρονος παππούς του. Και τώρα, όπως φαίνεται από τα λεγόμενά του, δεν έχει καταφέρει να μιλήσει απευθείας μαζί της, σημειώνει η Daily Mail.

«Το νέο του θανάτου της μητέρας μου Γκουλνάρα μαθεύτηκε σε όλο τον κόσμο. Για αυτό αποφάσισα να σας γράψω αυτό το γράμμα. Η μητέρα μου δεν απάντησε απευθείας στα τηλεφωνήματά του. Ηθελα να απευθύνω έκκληση στην πρεσβεία του Ουζμπεκιστάν στο Λονδίνο, αλλά η αδελφή μου, η 18χρονη Ιμάν, με πήρε τηλέφωνο και μου διέψευσε όλες τις φήμες. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι η μητέρα μου και η μικρή αδελφή μου βρίσκονται στην Τασκένδη και είναι καλά», είπε ο γιος της.

Ο 24χρονος αρνήθηκε, επίσης, άλλες φήμες που υπάρχουν στο Ουζμπεκιστάν ότι η μητέρα του βρίσκεται κλεισμένη σε ένα, σοβιετικού τύπου, φρενοκομείο. Ομως, έκανε σαφές ότι της έχει απαγορευτεί από το αυταρχικό καθεστώς της Τασκένδης να ταξιδέψει στο εξωτερικό και ο ίδιος φαίνεται να μην έχει άμεση επαφή μαζί της.

Η 44χρονη κόρη του δικτάτορα, κατά τον γιο της, υποτίθεται ότι βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό. «Ολο αυτό το διάστημα ήταν με την Ιμάν στην Τασκένδη. Δυστυχώς δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας περισσότερες πληροφορίες», προσέθεσε.

Εν τω μεταξύ, το αυταρχικό καθεστώς της Τασκένδης δεν έχει διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφόρησαν για την τύχη της Γκουρνάρα, της γυναίκας που κάποτε πίστευαν ότι θα είναι η διάδοχος του πατέρα της.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι πρόσφατες φωτογραφίες της 44χρονης δεν υπάρχουν. 


Τον Ιούλιο του 2014 ο Ισλάμ εξέφρασε φόβους για τη ζωή της μητέρας του
Η Γκουλνάρα, που σπούδασε στο Χάρβαρντ, είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο τζούντο, ενώ έκανε την ποπ σταρ, το μοντέλο, τη σχεδιάστρια μόδας, την ξένη διπλωμάτη, ενώ η ίδια συστηνόταν ως η «εξωτική ομορφιά του Ουζμπεκιστάν».

Κάποτε ήταν η πλουσιότερη γυναίκα της κεντρικής Ασίας και είχε φίλους από τη βρετανική βασιλική οικογένεια και ισχυρούς ανθρώπους από τη Δύση. Θεωρούνταν ως κληρονόμος του πατέρα της αλλά ήταν μπλεγμένη σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Ο πρώην πρεσβευτής στην Τασκένδη Γκρεγκ Μορό, περιέγραφε κάποτε την Γκουλνάρα ως μια όμορφη, άλλη θανατηφόρα γυναικεία έκδοση του Τζέιμς Μποντ. «Η Γκουλνάρα έχει όλο το πακέτο. Πλουσιότερη από τη Πάρις Χίλτον, αναμφισβήτητα πιο έξυπνη και αναμφισβήτητα πιο σέξι».

«Πτυχιούχος του Χάρβαρντ, ιδιοκτήτρια επιχειρήσεων, κάτοχος ζωνών πολεμικών τεχνών, μιλά 4 ξένες γλώσσες, είναι σχεδιάστρια κοσμημάτων, ποιήτρια και ποπ σταρ με ένα hit single. Ο φίλος της περπατάει μέτρα πίσω από αυτή και έχει το κεφάλι του σκυμμένο. Αν την κοιτάξεις προσεκτικά νομίζεις ότι είναι 35 και όχι 21 ετών. Πέρα από τους τίτλους της είναι εξαιρετικά μισητή στο μέσο κάτοικο του Ουζμπεκιστάν.

Η Καρίμοβα αποκλείστηκε από την κηδεία του πατέρα της και τώρα η κολοσσιαία περιουσία του πατέρα της εικάζεται ότι θα περάσει στις άλλες άρχουσες ελίτ.