24 Νοεμβρίου 2016

ΦΡΕΣΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ! Μετατάξεις υπαλλήλων σε ΕΑΣ, ΕΒΟ και Μεταλλουργική Ηπείρου προβλέπει τροπολογία της Ο. Γεροβασίλη

Να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου είτε σε δήμους και περιφέρειες και τα νομικά πρόσωπα αυτών, θα μπορούν πλέον οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης, στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου και στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΒΟ).
Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία εισήχθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου για την κινητικότητα στο δημόσιο που ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει εντός 2 μηνών από την έναρξη ισχύος της διάταξης να υποβάλλουν αίτηση μετάταξης σε υφιστάμενες κενές θέσεις ή σε περίπτωση που δεν υπάρχουν σε συνιστάμενες θέσεις σε υπηρεσίες του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, εφόσον υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες στους φορείς αυτούς με αντίστοιχη κατάργηση της οργανικής τους θέσης. Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πάντως υπογραμμίζεται πως ο αριθμός των μετατάξεων θα συνυπολογιστεί στις νέες προσλήψεις του έτους 2017 βάσει του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 4 αποχωρήσεις. Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω εταιρειών απειλούνται με λουκέτο, μια και ήδη έχουν κατασχεθεί οι λογαριασμοί τους.

Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.liberal.gr/arthro/95950/politiki/2016/metataxeis-upallilon-se-eas-ebo-kai-metallourgiki-ipeirou-problepei-tropologia-tis-o-gerobasili.html