03 Νοεμβρίου 2016

ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙ-Γαλλία: Οι αρχές έκλεισαν τέσσερα τζαμιά στο Παρίσι

Για προώθηση της τρομοκρατίας με το πρόσχημα της θρησκείας

Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο τεσσάρων τζαμιών  στην περιοχή του Παρισιού, καθώς θεώρησαν ότι προωθούν την ιδεολογία του ριζοσπαστικού Ισλάμ.  

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve εξέδωσε σχετική διαταγή για το κλείσιμο των τζαμιών στα προάστια του Παρισιού Yvelines, Seine-Saint-Denis και Val-de-Marne.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα τζαμιά κλείνουν  στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί  το «μίσος και η βία». Προστίθεται ότι «υπό το πρόσχημα των θρησκευτικών τελετών, οι χώροι αυτοί «τρέφουν»  συναντήσεις με στόχο την προώθηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας, που είναι σε αντίθεση με τις αρχές της [Γαλλικής] Δημοκρατίας και μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. "  

Στο Val-de-Marne, μια μυστική ισλαμική σχολή βρέθηκε στα τέλη Αυγούστου στο τζαμί που έκλεισε την Τετάρτη. Δώδεκα άτομα που παρακολουθούσαν αυτή τη σχολή καταδικάστηκαν τον Απρίλιο για δεσμούς με ομάδες τζιχαντιστών στη Συρία.  

Πολλοί άνθρωποι που στο παρελθόν παρακολούθησαν κάποιο από τα  τζαμιά που έκλεισαν στο Seine-Saint-Denis, στη συνέχεια εντάχθηκαν στους τζιχαντιστές.

Πηγή: www.lifo.gr