03 Νοεμβρίου 2016

Οι λούζερ του Σικάγο έσπασαν την "κατάρα της κατσίκας" και πήραν πρωτάθλημα μετά από έναν αιώνα

Οι Σικάγο Καμπς, ομάδα μπέιζμπολ με βάση το Ρίνγκλεϊβιλ του Σικάγο, είχε να κερδίσει το πρωτάθλημα World Series από το 1908 -και γενικά να πάρει τίτλο από τα χρόνια μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για κάποιους, έφταιγε η «κατάρα της κατσίκας». Οι οπαδοί τους έμεναν όμως πιστοί, ακολουθούσαν και ήλπιζαν στην ομάδα που είχε το παρατσούκλι «οι αξιαγάπητοι λούζερ» και τελικά, το βράδυ της Τετάρτης, η αφοσίωσή τους ανταμείφθηκε...

Έπειτα από έναν εξοντωτικό αγώνα το βράδυ της Τετάρτης (πρωί Πέμπτης ώρα Αθήνας), οι Σικάγο Καμπς κέρδισαν με 8-7 τους Κλίβελαντ Ίντιανς. Σήκωσαν έτσι το κύπελλο του World Series για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα.

Οι πανηγυρισμοί ξέσπασαν ταυτόχρονα στο γήπεδο του αγώνα και στην γειτονιά Ρίνγκλεϊβιλ.
Chicago Cubs at Cleveland Indians - Φωτογραφία 1Fans of the National League baseball team Chicago Cubs gather at KellyChicago Cubs at Cleveland Indians - Φωτογραφία 3Chicago Cubs at Cleveland Indians - Φωτογραφία 4Chicago Cubs at Cleveland Indians - Φωτογραφία 5Chicago Cubs at Cleveland Indians - Φωτογραφία 6Fans of National League baseball team Chicago Cubs gathered to watch the game at KellyA news ticker in Times Square displays that the National League baseball team Chicago Cubs won the Major League Baseball World Series game 7 against American LeagueFans of the National League baseball team Chicago Cubs gather at Kelly
9 φωτογραφίες Οι οπαδοί που παρακολουθούσαν σε μπαρ, ντυμένοι οι περισσότεροι με την εμφάνιση των «αγαπημένων τους χαμένων», ξεχύθηκαν στους δρόμους με μπίρες ή ακόμη και σαμπάνιες στο χέρι.

Τους ουρανούς πάνω από το Ρίνγκελεϊβιλ φώτισαν πυροτεχνήματα. Την ίδια στιγμή, εικόνες από τα αποδυτήρια έδειχναν τους παίκτες να ανοίγουν σαμπάνιες και να έχουν χάσει, μαζί με τους οπαδούς τους, το μυαλό τους.

Ψάχνοντας μία εξήγηση για το σερί αποτυχιών τους, οι Σικάγο Καμπς είχαν (όπως συνηθίζεται) καταφύγει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, στη δεισιδαιμονία και ανέπτυξαν την πεποίθηση πως για τις ήττες τους έφταιγε η «κατάρα της κατσίκας».

Το 1945, οι κάτοικοι του Ρίνγκλεϊβ είχαν απηυδήσει με ένα μαγαζί, το Billie Goat Tavern, επειδή ο ιδιοκτήτης του, ο Μπίλι Σιάνις, είχε κατσίκες και η μυρωδιά τους ήταν ανυπόφορη. Οι περίοικοι προσπάθησαν έτσι να τον διώξουν.

Όταν τα κατάφεραν, ο Σιάνις έκλεισε το μαγαζί και έφυγε από το Ρίνγκλεϊβιλ αλλά, σύμφωνα με τον θρύλο, έριξε στην κοινότητα την κατάρα να μην πάρουν ποτέ ξανά τίτλο οι Σικάγο Καμπς.

Πράγμα που έγινε -μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, οπότε φαίνεται πως το... πνεύμα του Σιάνις, οι κατσίκες του και το Ρίνγκεϊβιλ βρήκαν λύτρωση.

Newsroom ΔΟΛ