08 Νοεμβρίου 2016

Ψήφισε ο μοναδικός Αμερικανός που βρίσκεται εκτός πλανήτη αυτή τη στιγμή

Είναι ένας από τους δύο που μπορούν να πουν «Ψήφισα από το διάστημα» σε αυτές τις αμερικανικές εκλογές.

Πρόκειται για τον Σέιν Κίμπροου, τον μοναδικό Αμερικανό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό. Η NASA ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι ο αστροναύτης ψήφισε για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Κίμπροου έφτασε εκεί στα μέσα Οκτωβρίου. Πριν από την εκτόξευση, είχε δηλώσει ότι η αποστολή του- που θα διαρκέσει τέσσερις μήνες- είναι ιδιαίτερη, καθώς θα μπορεί να πει «Ψήφισα από το διάστημα».

Μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψει στη Γη τον Φεβρουάριο, οι ΗΠΑ θα έχουν νέο ηγέτη. «Οι αστροναύτες είναι λίγο πολύ απολιτικοί. Και θα χαρώ να καλωσορίσω τον νέο πρόεδρο, όποιος κι αν είναι», είχε πει στους δημοσιογράφους τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τη NASA, όπως αναφέρει το Associated Press και η Κέιτ Ρούμπινς, που βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ψήφισε από εκεί, πριν επιστρέψει στη Γη πριν από μία εβδομάδα. Νόμος του Τέξας από το 1997 επιτρέπει στους Αμερικανούς αστροναύτες να ψηφίζουν από το διάστημα. «Είναι απίστευτο ότι μπορούμε να ψηφίσουμε από εδώ επάνω και είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να ψηφίζουμε σε όλες τις εκλογές», δήλωσε η Ρούμπινς.