10 Νοεμβρίου 2016

Επίθεση με χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία, μηχανή που σχετίζεται με το συμβάν βρέθηκε στα Εξάρχεια

Μηχανή που σχετίζεται με την επίθεση με χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα εντοπίστηκε στην περιοχή των Εξαρχείων. Η μηχανή που βρέθηκε στην οδό Θεμιστοκλέους έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να συλλεγούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό και να εξακριβωθεί εάν είναι πράγματι αυτή με την οποία έγινε η επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα στις 4:45 τα ξημερώματα κατά του κτιρίου της Γαλλικής Πρεσβείας από την πλευρά που βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο, σε απόσταση 3-4 μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν ο αστυνομικός σκοπός με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τραυματιστεί ελαφρά στα πόδια από τα θραύσματα.

Αμέσως μετά την επίθεση οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα, από την οδό Σέκερη μέχρι τη Λεωφόρο Αμαλίας, και η οδός Ακαδημίας από την οδό Κανάρη μέχρι τη Βασ. Σοφίας.

Επιτόπου βρίσκονται πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που συλλέγουν στοιχεία ενώ την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.