14 Νοεμβρίου 2016

ΝΔ: Τα φετινά στοιχεία για αύξηση του ΑΕΠ δεν είναι για πανηγυρισμούς

Η κυβέρνηση σκούπισε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε εσωτερική στάση πληρωμών,  έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και  υπέγραψε 3ο Μνημόνιο, γι' αυτό και τα στοιχεία του ΑΕΠ είναι ανεβασμένα φέτος, ισχυρίζεται η ΝΔ

«Φρένο» στα πανηγύρια της κυβέρνησης επιχειρεί να βάλει η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία επικαλείται πως ο μόνος λόγως για τον οποίο τα στοιχεία είναι θετικά, είναι επειδή τίθενται σε σύγκριση με το γ' τρίμηνο του 2015, το οποίο το χαρακτηρίζει «καταστροφικό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα στοιχεία του Α.Ε.Π. του γ’ τριμήνου του 2016. Μόνο που τα στοιχεία αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι το περυσινό γ’ τρίμηνο ήταν καταστροφικό.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι η Κυβέρνηση Τσίπρα, στέγνωσε την αγορά σκουπίζοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε εσωτερική στάση πληρωμών,  έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και  υπέγραψε το αχρείαστο, 3ο Μνημόνιο, με μέτρα λιτότητας ύψους 9 δις ευρώ.

Επομένως, τα στοιχεία για αύξηση του Α.Ε.Π. το γ' τρίμηνο της φετινής χρονιάς δεν είναι για πανηγυρισμούς.

Όσο για το “αποτύπωμα” της πολιτικής της στην κοινωνία, ας ρωτήσει η Κυβέρνηση τους 82.810 συμπολίτες μας που έχασαν τις δουλειές τους τον Οκτώβριο, τα 2.400.000 συνταξιούχους που είδαν κύριες και επικουρικές συντάξεις να σφαγιάζονται και το ΕΚΑΣ να καταργείται, τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο».

Κυβέρνηση: Πρωτοφανής ρυθμός μεγέθυνσης της οικονομίας

Για πρωτοφανή, μετά το 2008, ρυθμό μεγέθυνσης της οικονομίας, έκανε λόγο σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλούμενους τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών.

«Τα στοιχεία που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών, αποτυπώνουν τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το ΑΕΠ καταγράφει μεγέθυνση 1,5% για το γ' τρίμηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2015 και 0,5% έναντι του β' τριμήνου του 2016. Η ελληνική οικονομία δεν έχει γνωρίσει αντίστοιχο ρυθμό μεγέθυνσης από το πρώτο τρίμηνο του 2008» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η επίδοση αυτή υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει τη σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, «βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη να έχουν αποτύπωμα στην καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής και εργασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Συνεχίζουμε, πρόσθεσε, να εργαζόμαστε ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτή η αναπτυξιακή τροχιά, για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και την ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ.