16 Νοεμβρίου 2016

Νέες συγκεντρώσεις σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη κατά των πλειστηριασμών

Στην Πάτρα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το Ειρηνοδικείο και κρατώντας πανό διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς - Το ίδιο σκηνικό καταγράφηκε και έξω από το δικαστικό Μέγαρο ΘεσσαλονίκηςΓια μία ακόμη μέρα πλήθος φορέων, παρατάξεων, συλλόγων και κινημάτων πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να μπλοκάρουν πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, στην Πάτρα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το Ειρηνοδικείο και κρατώντας πανό διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με το tempo24. Η αστυνομία που έσπευσε στο σημείο, απέκλεισε τους δρόμους γύρω από το δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας και συγκεκριμένα την οδό Γούναρη από την Κορίνθου μέχρι την Μαιζώνος και την οδό Μαιζώνος από το Δημαρχείο μέχρι την Κανάρη.




Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών, πραγματοποίησαν έξω από το δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.


Υπενθυμίζεται ότι οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τα καθήκοντά τους, όσον αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Κατ' εξαίρεση, σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, «θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».