09 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ! Βίντεο: Ο Τράμπ νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ-«Κόκκινοι» πανηγυρισμοί

Πριν λίγα λεπτά ανακοινώθηκε το τελικό αποτέλεσμα στην Πενσιλβάνια όπου κέρδισε ο Τράμπ ανεβάζοντας τον αριθμό των εκλεκτόρων του στους 264-Προηγείται 49%-46% στο Γουισκόνσιν με καταμετρημένο το 96% των ψήφων και κερδίζει σίγουρα τους εκλέκτορες που του λείπουν
-Oι λευκοί Αμερικανοί χωρίς πτυχίο και οι άντρες έδωσαν στον Τραμπ τη νίκη-Το επιτελείο και οι οπαδοί του Αμερικανού «Μίδα» χαμογελά και προετοιμάζει... τη φιέστα της δεκαετίας
-Είχε προαναγγείλει από νωρίς την ήττα της η Χίλαρι: Ό,τι κι αν συμβεί απόψε σας ευχαριστώ


Προ των πυλών του Λευκού Οίκου βρίσκεται ο Αμερικανός «Μίδας» Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας πίσω του την απογοητευμένη Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα πάντα με τον σφυγμό των μέχρι τώρα μετρήσεων, δέκα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας).
Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθεί επί ώρες ολόκληρος ο πλανήτης την εκλογική αναμέτρηση.

Στις αμερικανικές εκλογές 2016, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωνε έως πριν από λίγο (στις 08:50 ώρα Ελλάδας) 244 εκλέκτορες από τους 270 που απαιτούνται για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ενώ η Δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον 215. Πριν λίγα λεπτά όμως ανακοινώθηκε το τελικό αποτέλεσμα στην Πενσιλβάνια όπου κέρδισε ο Τράμπ ανεβάζοντας τον αριθμό των εκλεκτόρων του στους 264... Με τον Τραμπ να προηγείται στο 96% της καταμέτρησης στο Γουισκόνσιν, με 49%-46% και να κερδίζει τους 10 εκλέκτορες, πρέπει να θεωρείται σίγουρη η εκλογή του

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κατάφερε βαρύ πλήγμα στην Κλίντον κερδίζοντας στη Φλόριντα, στο Οχάιο και στη Βόρεια Καρολίνα, τρεις Πολιτείες κρίσιμης σημασίας (που ήλπιζε να κερδίσει η Κλίντον), που του εξασφάλισαν 62 εκλέκτορες.


Το αποτέλεσμα παρέμενε ακόμη αμφίρροπο έως πριν από λίγο στο Μίσιγκαν, Μινεσότα, Αριζόνα και στο Ουισκόνσιν, όπου τα προγνωστικά έκαναν λόγο περί νίκης της Κλίντον, αλλά η καταμέτρηση δείχνει ως τώρα προβάδισμα Τράμπ.


Τα χαμόγελα έχουν διαγραφεί στα πρόσωπα των υποστηρικτών του Τράμπ και όπως διαφαίνεται και από τις φωτογραφίες οι πανηγυρισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει.

Με κόκκινα καπέλα αρχίζει η φιέστα των Ρεπουμπλικανών


Με κόκκινη γραβάτα... της νίκης, ο Ντόναλντ Τραμπ, με την Ιβάνκα στο πλευρό του αγωνιά για το τελικό αποτέλεσμα


Δείτε βίντεο από τους πανηγυρισμούς


Το τελευταίο tweet του Ντόναλντ Τραμπ - Στη φωτογραφία απεικονίζεται η σύζυγός του, Μελάνια και η κόρη του Ιβάνκα


Oι λευκοί Αμερικανοί χωρίς πτυχίο και οι άντρες έδωσαν στον Τραμπ τη νίκη

Οι δημογραφικές ομάδες που οδήγησαν τον Τραμπ στη νίκη

Βάσει των exit polls οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016 φαίνεται να επαναπροσδιόρισαν δραστικά τον τρόπο που ψηφίζουν κάποιες δημογραφικές ομάδες.

Ο Τραμπ κέρδισε τις ψήφους των λευκών Αμερικανών χωρίς πτυχίο

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από τους προηγούμενους υποψήφιους του κόμματος μεταξύ των λευκών Αμερικανών που δεν διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου.


Η υποστήριξη των κομμάτων άλλαξε σημαντικά σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος

Ιστορικά οι πιο χαμηλόμισθοι ψηφοφόροι τείνουν να υποστηρίζουν τους Δημοκρατικούς και οι πιο πλούσιοι του Ρεπουμπλικάνους. Όμως το ύψος του εισοδήματος αντιστοιχεί και με το επίπεδο μόρφωσης, το οποίο έπαιξε αποφασιστικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές.


Οι μειονότητες προτίμησαν την Κλίντον, ενώ οι λευκοί άνδρες τον Τραμπ

Οι Αφροαμερικανοί, οι Ισπανόφωνοι και οι Αμερικανοασιάτες υποστήριξαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Παρόλα αυτά το επίπεδο υποστήριξής τους προς αυτήν ήταν μικρότερο από αυτό που είχαν δείξει στον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα πριν 4 χρόνια.

Παράλληλα η υποστήριξη του Τραμπ μεταξύ των λευκών ανδρών τείνει να είναι λίγο μεγαλύτερη ή τουλάχιστον ίση με αυτή που έχαιραν οι προηγούμενοι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων.


Ο Τραμπ κέρδισε με μεγάλη διαφορά την ψήφο των ανδρών

Ο Τραμπ αύξησε την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων μεταξύ των ανδρών, ενώ δεν έχασε στις γυναίκες.


Είχε προαναγγείλει από νωρίς την ήττα της η Χίλαρι: Ό,τι κι αν συμβεί απόψε σας ευχαριστώ

Απευθύνθηκε στα στελέχη της ομάδας της - Η τρυφερή φωτογραφία από προεκλογική συγκέντρωση που ανέβασε στο twitter η υποψήφια των ΔημοκρατικώνΤη στιγμή που η αγωνία κορυφώνεται με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ να φέρνουν εξαιρετικά κοντά την υποψηφία των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, και τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών έστειλε ένα μήνυμα στους υποστηρικτές της μέσω Twitter.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο δημοφιλή τόπο κοινωνικής δικτύωσης, η Κλίντον απευθυνόμενη στους ανθρώπους που την στήριξαν καθ'όλη την προεκλογική καμπάνια έγραψε: «Αυτή η ομάδα έχει τόσα πολλά για τα οποία είμαι υπερήφανη. Οτιδήποτε και αν συμβεί απόψε, σας ευχαριστώ για όλα».

Μάλιστα, επέλεξε να συνοδεύσει την ανάρτησή της, συνοδεύοντάς την με μία φωτογραφία της ίδιας να αγκαλιάζει τρυφερά ένα κοριτσάκι σε μία από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της.