24 Νοεμβρίου 2016

ΜΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΤΣΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Cumhuriyet: Ο σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ προβλέπει ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν

[Το τι αρλουμπολογία θα ακουστεί μέχρι όλοι αυτοί να αναλάβουν επίσημα και να συνεχίσουν την ίδια πολιτική των προηγούμενων (λες και ο "φιλέλληνας Ομπάμα μας βοήθησε..."), δεν περιγράφεται...Ξαφνικά "ο πράκτορας του Ερντογάν Φλιν" όπως τον παρουσίασαν τα ελληνικά ΜΜΕ, υπόσχεται και στους Κούρδους ανεξάρτητο κράτος...]

Ερωτήματα από την τοποθέτηση του στρατηγού Μάικ Φλίν ο οποίος είναι θερμός υποστηρικτής του Ερντογάν [και η μαλ@κία συνεχίζεται...]

Ερωτήματα προκαλεί η τοποθέτηση του συμβούλου του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος...
φέρεται να δήλωσε πως στο άμεσο μέλλον θα σημειωθούν σημαντικές ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή, προβλέποντας ακόμα και την ανεξαρτητοποίηση του Κουρδιστάν.

Ο στρατηγός Μάικ Φλιν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, παραχώρησε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Kurdistan TV, κάνοντας ειδική αναφορά στη μάχη των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Φλιν, ο οποίος προαλείφεται για την θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, φέρεται να δήλωσε ότι οι Πεσμεργκά είναι δυνάμεις που δίνουν «ηρωικό αγώνα», προσθέτοντας πως διαθέτουν «καλή οργάνωση και αποτελεσματική διοίκηση».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι οι μαχητές έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη βοήθεια από τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως η αποστολή τους στη Μέση Ανατολή και δη στο Ιράκ είναι σημαντική.

Ο Φλιν δε, προέβλεψε πως η περιοχή της Μέσης Ανατολής θα αναδιαμορφωθεί στο μέλλον, επισημαίνοντας πως θα δημιουργηθούν τρία ή τέσσερα νέα κράτη και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «μπορεί στο μέλλον να δούμε ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν».

Όλα αυτά, ενώ ο Φλιν έχει υπάρξει ένας από τους θερμούς υποστηρικτές της κυβέρνησης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ικανοποιώντας, μάλιστα, τον «σουλτάνο» όταν δήλωσε θετικός στην απέλαση του επικεφαλής της οργάνωσης Feto, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Την ημέρα των κρίσιμων προεδρικών εκλογών στην Αμερική, μάλιστα, ο Φλιν έγραψε ένα κείμενο καλώντας τις ΗΠΑ να εκφράσουν μεγαλύτερη συμπάθεια στην Τουρκία και να ασπαστούν την θέση του Ερντογάν σχετικά με την εμπλοκή του «εξτρεμιστή Γκιουλέν», πίσω από την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η στάση του Φλιν δε θα μπορούσε να μην ικανοποιήσει την τουρκική ηγεσία, η οποία αναμένει από τις ΗΠΑ και την νέα προεδρία να αναγνωρίσει την Τουρκία ως προτεραιότητα.