24 Νοεμβρίου 2016

Σε πανικό ο αρχηγός του ISIS: Συμβόλαιο θανάτου για το «δεξί του χέρι» και την οικογένειά του

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί διέταξε την εκτέλεση του Αμπού Αμπντουλάχ, της συζύγου του και των τριών παιδιών του, για να μην προδώσει τα «μυστικά» του

Σε καθεστώς απόλυτης πίεσης και πανικού φέρεται να έχει περιέλθει ο αρχηγός του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, ο οποίος υπέγραψε «συμβόλαιο θανάτου» για το «δεξί του χέρι», Αμπού Αμπντουλάχ και την οικογένειά του, τη σύζυγό και τα τρία του παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπαγκνταντί βρίσκεται στη Μοσούλη, όπου διεξάγεται η «μητέρα των μαχών» για τη μεγάλη πόλη του Ιράκ, μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των συμμάχων τους και των τζιχαντιστών. Ο αρχηγός του ISIS διέταξε την εκτέλεση του άμεσου συνεργάτη του και πιο έμπιστου προσώπου στο περιβάλλον του, υπό το φόβο της αποκάλυψης των μυστικών του, σε περίπτωση που «έπεφτε» η πόλη και ο ίδιος αιχμαλωτιζόταν από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με αναφορές στα διεθνή δίκτυα, ο Μπαγκνταντί γίνεται ολοένα και περισσότερο παρανοϊκός, καθώς το Ισλαμικό Κράτος χάνει εδάφη στη Μοσούλη από τους Ιρακινούς στρατιώτες και του Κούρδους Πεσμεργκά. Η εκτέλεση του Αμπού Αμπντουλάχ και της οικογένειάς του έγινε σε σπίτι στα δυτικά της πόλης.

Όπως μετέδωσε το ιρακινό δίκτυο, ο Αμπντουλάχ ήταν ο άνθρωπος που γνώριζε όλα τα μυστικά του Μπαγκνταντί και συμμετείχε σε όλες τις συσκέψεις και τους σχεδιασμούς για τρομοκρατικά χτυπήματα και τις μάχες εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αρχηγός του ISIS διέταξε την εκτέλεση τουλάχιστον 50 μαχητών, τους οποίους κατηγόρησε ως «κατάσκοπους» και «προδότες».

Τα ιρακινά στρατεύματα και οι Κούρδοι έχουν ξεκινήσει, με την υποστήριξη και αμερικανικών δυνάμεων και της αεροπορίας, από τις 17 Οκτωβρίου, μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης, ελευθερώνοντας δρόμο-δρόμο και περιοχή-περιοχή. Οι απώλειες και από τις δύο πλευρές είναι μεγάλες. Πάνω από 50.000 Ιρακινοί στρατιώτες μετέχουν στις μάχες, ενώ αρκετές χιλιάδες είναι και οι τζιχαντιστές που έχουν θωρακιστεί στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

Σάββας Μιχάλαρος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ