24 Νοεμβρίου 2016

ΕΧΟΥΝ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΤΟ "ΝΕΚΡΟ" ΣΑΡΚΟΖΙ-Liberation: Βοήθεια, με τον Φιγιόν ο Ιησούς ξανάρχεται!

Ο Φρανσουά Φιγιόν, φαβορί για την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος στη Γαλλία, επωφελήθηκε από την κινητοποίηση των περισσότερων κύκλων της καθολικής Δεξιάς, γράφει η Liberation, η οποία κοσμεί το εξώφυλλό της με ένα καθολικό κομποσκίνι.

Η εκλογή του σημαίνει μια επιστροφή στην υπεράσπιση της οικογένειας, της εργασίας και της θρησκείας, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

«Η αναμενόμενη νίκη του Φρανσουά Φιγιόν στις προκριματικές της Δεξιάς είναι σημάδι ότι επιστρέφει η παραδοσιακή, αντιδραστική, καθολική ψήφος στη Γαλλία», γράφει η Liberation.
«Ο εκλογικός χάρτης του Φρανσουά Φιγιόν αντιστοιχεί στον χάρτη των θρησκευόμενων καθολικών της Γαλλίας. Αλλά ο Φρανσουά Φιγιόν δεν είναι μόνο ο ιδανικότερος υποψήφιος των Δεξιών καθολικών: παίζει εδώ και χρόνια το χαρτί της θρησκευτικής του ταυτότητας. Το 2012, όταν ήταν πάλι υποψήφιος για την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος δεν είχε διστάσει να θυμίσει ότι ο αντίπαλός του υποψήφιος Ζαν Φρανσουά Κοπέ ήταν Εβραίος.
Ο Φιγιόν βγαίνει κατευθείαν από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των οπαδών της Δεξιάς που είχαν βγει επί μήνες στους δρόμους εναντίον του γάμου των ομοφυλοφίλων και των ίσων δικαιωμάτων με τις «κανονικές» οικογένειας. Εκατομμύρια καθολικοί και συντηρητικοί Γάλλοι είχαν βγει στους δρόμους. Από τότε ο Φιγιόν είχε τοποθετηθεί ανοιχτά κατά των ομοφυλοφίλων και ζητούσε να μειωθούν τα νομικά τους δικαιώματα», γράφει η εφημερίδα.


Τα γαλλικά ΜΜΕ δεν είναι ευγενικά με τον Φρανσουά Φιγιόν, από τη στιγμή της εσωκομματικής του νίκης και αναφέρουν ότι η εκλογή του είναι σύμπτωμα ενός διπλού πισωγυρίσματος: ένα πισωγύρισμα σε επίπεδο αξιών, αλλά και ένα πισωγύρισμα κοινωνικό, επειδή διχάζει τους Γάλλους και χρησιμοποιεί τους δημοσίους υπαλλήλους ως μαύρα πρόβατα της οικονομικής κρίσης.

«Ο Φρανσουά Φιγιόν επωφελήθηκε για την εκλογή του από την κινητοποίηση όλων των καθολικών κύκλων της Γαλλίας, ειδικά της ένωσης Sens commun («Κοινή Λογική»), η οποία πρωτοστατούσε στις διαδηλώσεις κατά των ομοφυλοφίλων. Η ένωση Sens commun εκλήθη μάλιστα από τον Φιγιόν στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 να συμμετέχει στην εκδήλωσή του στο στάδιο Cirque d’hiver στο Παρίσι για να διεκδικήσουν την κατάργηση του σοσιαλιστικού νόμου Τομπιρά που παραχωρούσε δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια».


Η εφημερίδα Liberation προχωράει, μάλιστα, σε ένα είδος μανιφέστου κατά του Φιγιόν:
«Ο Φρανσουά Φιγιόν σημαίνει την επιστροφή της παλιάς καθολικής Δεξιάς. Εμείς που είμαστε οπαδοί του κοσμικού και όχι του θρησκευτικού κράτους, ανησυχούμε για την σύγχιση που θα προκαλέσει ο Φιγιόν.
Θυμίζουμε ότι ο Φιγιόν ενώ ήταν πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τον Πάπα Βενέδικτο, παραβιάζοντας όλες τις ρεπουμπλικανικές αξίες. Του είχε μάλιστα εκμυστηρευθεί όλα τα προβλήματα που είχε ως πρωθυπουργός!
Είναι ο ίδιος Φρανσουά Φιγιόν ο οποίος κατήγγειλε την «αλαζονεία» της σοσιαλίστριας υπουργού Παιδείας Najat Vallaud-Belkacem επειδή είχε τολμήσει να επικρίνει τον Πάπα Φραγκίσκο, όταν παραληρούσε για την «ιδεολογική αποικιοκρατία» στο σχολείο από την θεωρία του είδους.
Είναι ο ίδιος Φιγιόν ο οποίος έγραψε επιστολή στις 24 Οκτωβρίου 2016 στους καθολικούς μητροπολίτες για να υπερασπιστεί τις πολιτικές του επιλογές και για να διατρανώσει την πίστη του «στις αξίες που μας κληροδότησε ο χριστιανισμός». Ας ελπίσουμε ότι δεν σκοπεύει να εγκαταστήσει την Ιερή Εξέταση όταν λέει ότι πρέπει να τελειώνουμε με το ξέφτισμα των ιδεών απέναντι στον «ισλαμικό απολυταρχισμό»!
Ο Φιγιόν δεν είναι κοινωνικά καθολικός, όπως είναι οι προοδευτικοί πολιτικοί. Λέει ότι θέλει να αφαιρέσει όλα τα εμπόδια στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και ξέρουμε αυτό τι σημαίνει. Ο Φιγιόν υπερασπίζεται την ισότητα μέσα στη μετριότητα, όπως έκανε η παλιά Δεξιά», καταλήγει το άρθρο-καταπέλτης της Liberation.