14 Νοεμβρίου 2016

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ! Observer: Ο άλλοτε παθιασμένος κομμουνιστής Τσίπρας βασίζεται στον Ομπάμα

Ο άλλοτε παθιασμένος κομμουνιστής Τσίπρας και η αριστερίστικη κυβέρνησή του βασίζεται στην υποστήριξη του Ομπάμα για το χρέος αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε άρθρο της με τίτλο «Κάλεσμα Μπαράκ Ομπάμα για ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα».

«Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος του ταξιδιού καθιστά ουσιαστικά τον Ομπάμα έναν μεταβατικό πρόεδρο, η κυβέρνηση στηρίζεται στην υποστήριξή του για να πείσει τη Γερμανία, την ατμομηχανή της Ευρώπης, και το μεγαλύτερο πάροχο κεφαλαίων διάσωσης μέχρι σήμερα, να προχωρήσει σε ελάφρυνση του χρέους. Μετά την Αθήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πετάει κατευθείαν για το Βερολίνο, όπου θα δειπνήσουν με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Τετάρτη.

«Η Ελλάδα, ο αποδέκτης τριών προγραμμάτων διάσωσης από το 2010, έχει υποστεί βάναυση λιτότητα με διαδοχικούς γύρους περικοπών του προϋπολογισμού, φορολογικών επιβαρύνσεων και μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σε αντάλλαγμα πάνω από 300 δισεκ. ευρώ σε έκτακτη χρηματοδότηση. Η ύφεση που προκλήθηκε από τις πολιτικές αυτές έχει προκαλέσει πρωτοφανή επίπεδα φτώχειας και ανεργίας» σχολιάζει ο Observer.

Σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, «ο Τσίπρας, του οποίου η δημοτικότητα έχει συρρικνωθεί δραματικά ως αποτέλεσμα της επιβολής των μέτρων που κάποτε υποσχέθηκε να εξαλείψει, έχει καταστήσει τώρα προτεραιότητα την ελάφρυνση του χρέους. Τους τελευταίους μήνες εντατικοποίησε την ρητορική του, καλώντας για συμφωνία που θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του έτους».

Στην Αθήνα, της οποίας η οικονομία αξιολογείται για δεύτερη φορά, έχει τονιστεί πως η συζήτηση σχετικά με το θέμα του χρέους μπορεί να ανοίξει μόλις η αξιολόγηση ολοκληρωθεί.

«Με την κυβέρνηση να βλέπει την ελάφρυνση του χρέους ως ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό της οικονομικής αβεβαιότητας και της προσέλκυσης πολυπόθητη επενδύσεων, ο Τσίπρας επιδιώκει συμφωνία για το χρέος στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup για τη φετινή χρονιά, στις 5 Δεκεμβρίου» τονίζεται ακόμη στο άρθρο.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/330725/observer-o-allote-pathiasmenos-kommounistis-tsipras-anamenei-ton-obama/