15 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΝΙΚΟΣ! Η ΕΡΤ έκοψε την εικόνα της άφιξης Ομπάμα από το protothema!

Απρέπεια της κρατικής τηλεόρασης που μπλόκαρε την εικόνα που υποχρεούται να διανέμει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης μόνο από το protothema ενώ επέτρεψε σε όλα τα άλλα Μέσα Εημέρωσης να μεταδίδουν live πλάνα από την άιξη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα
Στην πρωτοφανή ενέργεια να προβεί στον αποκλεισμό του www.protothema.gr από την αναμετάδοση της live εικόνας από την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα προχώρησε η ΕΡΤ.

Κι ενώ η δημόσια τηλεόραση είναι υποχρεωμένη να δίνει εικόνα «pull» σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και σε όλες τις ιστοσελίδες, η διοίκηση της ΕΡΤ προέβη στην αδιανόητη απόφαση να μπλοκάρει το περιεχόμενο της απ' ευθείας μετάδοσης από το www.protothema.gr που σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι η ενημερωτική ιστοσελίδα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα.

Ιδού το ντοκουμέντο:



Την ίδια ώρα η ΕΡΤ έδινε πλήρη πρόσβαση, όπως άλλωστε υποχρεούται, στο περιεχόμενο της live μετάδοσης από την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα σε όλες τις άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες.
Δείτε τις αποδείξεις:



Η απρέπεια της ΕΡΤ να κόψει το live από το www.protothema.gr αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με δεδομένο ότι η δημόσια τηλεόραση δεν μπορεί να λειτουργεί προς όφελος κάποιων και σε βάρος κάποιων άλλων Μέσων Ενημέρωσης. Η ΕΡΤ δεν είναι το κανάλι που έφτιαξαν οι... πατεράδες τους, όπως ίσως να θεωρούν κάποιοι στην δημόσια τηλεόραση με μια ιδιότυπη ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό που πληρώνουν θέλουν δεν θέλουν όλοι οι Έλληνες.