04 Δεκεμβρίου 2016

Όταν ο Μπέπε Γκρίλο… μπέρδεψε τις συγκεντρώσεις! (ΦΩΤΟ)

«Το Τορίνο είναι γεμάτο απόψε» έγραφε η λεζάντα με την φωτογραφία που αναρτήθηκε στο facebook του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο. Σκοπός ήταν να μεταφέρει τη δυναμική των υποστηρικτών που λένε «όχι» στο δημοψήφισμα.
Βέβαια, η φωτογραφία που σύμφωνα με τους χειριστές της σελίδας του αντισυστημικού κινήματος απεικόνιζε πολίτες, οι οποίοι πρόκειται να καταψηφίσουν τη συνταγματική μεταρρύθμιση στο δημοψήφισμα της Κυριακής, είχε ένα σημαντικό πρόβλημα: Δεν ήταν από συγκέντρωση του πεντάστερου κινήματος, αλλά από συγκέντρωση του Ματέο Ρέντσι υπέρ του «ναι».

Μπορεί, λοιπόν, οι συνεργάτες του Μπέπε Γκρίλο να ήθελαν να περάσουν το μήνυμα του μαζικού «όχι», αλλά χρησιμοποιώντας την εικόνα από την πλατεία της Σινιορία στη Φλωρεντία όπου μίλησε ο Ιταλός πρωθυπουργός υπέρ του «ναι», απέδειξαν την προχειρότητα με την οποία πραγματοποιείται η καμπάνια.

Η ανάρτηση παρέμεινε αρκετή ώρα μέχρι που οι χρήστες συνειδητοποίησαν το λάθος ενημερώνοντας τους χειριστές της σελίδας, οι οποίοι απέσυραν την εικόνα και ζήτησαν συγγνώμη.

«Ζητούμε συγγνώμη για τη γκάφα σχετικά με τη φωτογραφία από την πλατεία της Φλωρεντίας.

Δεν υπάρχουν φάρσες ούτε συνωμοσίες, αλλά ένα απλό σφάλμα που έγινε στην επιλογή των φωτογραφιών. Έπειτα από μήνες προεκλογικής καμπάνιας η κούραση αυξάνεται και μπορεί να γίνει μία γκάφα. Ζητούμε συγγνώμη από όλους», έγραφε το μήνυμα των «γκριλίνι», αλλά το λάθος είχε ήδη δώσει τροφή για ειρωνικά σχόλια.