15 Δεκεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΚΛΑΙΜΕ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΑ!Ζουράρης: Ηλίθιοι όσοι αναπαράγουν τη δήλωσή μου-Είμαι λόγιος και το είπα καθ' υπερβολή κατά Αριστοτέλη

Ούτε βήμα πίσω σχετικά με τη δήλωσή του πως «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει» δεν κάνει ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρης αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι λόγιος και δεν εννοούσε αυτό που εννόησαν οι δημοσιογράφοι και όλη η Ελλάδα. 

«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν». Τρεις… προτάσεις από τον υφυπουργό, αρκούσαν για να ξεσπάασει ένας μικρός… χαμός.

Μιλώντας στον Real Fm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη έδειξε πως δεν είναι διατεθειμένος να «πάρει πίσω» τη συγκεκριμένη δήλωση.

Παραδέχθηκε ότι το είπε και επιπλέον υποστήριξε ότι η δήλωση του «στον Αριστοτελή λέγεται σχήμα καθ’ υπερβολή». «Είμαι λόγιος και όπως καταλαβαίνει και η κουτσή Μαρία εκτός από κάποιους δημοσιογράφους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Ζουράρις δεν μπορούσε να τα πει αυτά και δεν μπορούσε να τα εννοεί αυτά που εννόησε ο δημοσιογράφος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί έκανε αυτή τη δήλωση ισχυρίστηκε ότι «το σχήμα καθ’ υπερβολή του Αριστοτέλη το έκανα για να δείξω τη γελοιότητα των απαιτήσεων των Τούρκων», αλλά και «τη μηδαμινότητα των επιχειρημάτων πολλών ατόμων στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική απειλή. Υπάρχει εμφύλιος σπαραγμός στην Τουρκία και παρατεταμένη κρίση. Φοβούνται στην Τουρκία να απογειώσουν αεροσκάφος γιατί υπάρχει περίπτωση να μην γυρίσει».

Εμένα περίμεναν οι Τούρκοι;

«Πάντα έχει σημασία ποιος το λέει, με την ιστορία που κουβαλάει, ασχέτως αν είμαι υπουργός. Είμαι Έλληνας δάσκαλος επί 70 χρόνια και αγωνιστής» σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, με αφορμή τη δήλωσή του προκάλεσε αντιδράσεις ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει».

«Επομένως κανένας νησιώτης, που με γνωρίζουν όλοι, δεν μπορούσε να πει ότι τρελάθηκε ο Ζουράρις, ούτε τι λέει ο Ζουράρις» πρόσθεσε μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Όσοι επιμένουν σε αυτή τη δήλωση, σημαίνει ότι η σχέση τους με την ελληνική ιστορία και εμένα τον ίδιο, τον αγωνιστή Ζουράρι, είναι ανύπαρκτη. Δεν είμαι χθεσινός και όλοι ξέρουν ποια είναι η σχέση μου με τον ελληνισμό» τόνισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να παρερμηνευθεί η δήλωσή του από τους Τούρκους, επεσήμανε «Εμένα περίμεναν οι Τούρκοι;».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας σχολίασε ότι: «Αν συνεχίσουν οι εκβιασμοί από τους δανειστές, οι οποίοι δεν τηρούν ποτέ τον λόγο τους, να πάμε σε εκλογές»

Δείτε το βίντεο: